Β. Μαυρίδης: «Έχουν συγκεντρωθεί πάρα πολλά τρόφιμα για τους ένστολους»

Υπερπληθώρα αγαθών έχει συγκεντρώσει ο δήμος Ορεστιάδας – προσφορά για τους άνδρες που συμμετέχουν στην επιχείρηση προσφύγων και μεταναστών στις Καστανιές του Έβρου, αλλά και κατά μήκος της συνοριογραμμής.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, που έγραψε στο Facebook: «ευχαριστούμε όλους για την τεράστια συμπαράσταση και τη διάθεση για αποστολή τροφίμων κτλ.ήδη έχουμε συγκεντρώσει αρκετά. Aς περιμένετε να σας ενημερώσουμε αν τυχόν χρειαζόμαστε κάτι επιπλέον.Aν τυχόν κάποια βοήθεια ήδη έχει ετοιμαστεί,την παραδίδουμε στο χώρο του τελωνείου Kαστανεών και μεταφέρεται κατόπιν με στρατιωτικά οχήματα στα στελέχη των ΕΔ και του ΕΣ».

Όλος ο Έβρος στηρίζει τις δυνάμεις αποτροπής 

Στο περιθώριο της μεγάλης επιχείρησης αποτροπής των μεταναστών και προσφύγων εθελοντικές ομάδες από όλο το Νομό, αρχής γενομένης από το βόρειο κομμάτι του νομού, συγκέντρωσαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων -κυρίως χειροποίητων- ώστε να τα προσφέρουν στους άνδρες που επιχειρούν και πολύ σύντομα η προσπάθεια πήρε συγκινητικές διαστάσεις, ενώ σε αυτήν συμμετείχαν και «συνδικαλιστικού» τύπου οργανώσεις, όπως το Σωματείο καφέ Μπαρ Εστίασης Αλεξανδρούπολης.

Ωστόσο, τόσο μεμονωμένες επιχειρήσεις από όλο το νομό, όσο και σύλλογοι γυναικών και πολιτιστικοί από τους Μεταξάδες μέχρι τον Προβατώνα και από τη Νέα Βύσσα έως την Αλεξανδρούπολη έπραξαν και πράττουν αυτό που θεωρούν ως καθήκον τους και δεν είναι άλλο από την έμπρακτη συμπαράστασή τους στους ανθρώπους που στηρίζουν εν τοις πράγμασι την επιχείρηση αποτροπής στα ελληνοτουρκικά σύνορα.