Εθνοφύλακες και καλυβιέρηδες του Δέλτα στη “μάχη” του μεταναστευτικού

“Παρακαλούνται τα μέλη του συλλόγου Αινήσιο Δέλτα να επικοινωνήσουν με τον Χρήστο Πασχαλάκη τηλ. 6977509107 για τον καλύτερο συντονισμό προκειμενου να γίνονται διαρκείς περιπολίες στον ποταμό και να αποφευχθούν μαζικές αφιξεις λαθρομεταναστών από την τουρκική πλευρά όπου συνωστίζονται αντιλαμβανόμενοι ότι ο νότιος Έβρος είναι προσπελάσιμος…
Συνδράμουμε στις ελληνικες Αρχές που επιχειρούν με κάθε μέσο γιατί ΕΜΕΙΣ γνωρίζουμε την περιοχή αφού κινούμαστε εκεί νυχθημερόν. Η πατριδα επιτάσσει την συμβολή όλων.
Να προηγηθεί επικοινωνία ώστε να καθοριστούν βάρδιες ετοιμότητας σε όλο το 24ωρο.
Εκ του συλλόγου”

Με αυτή την ανακοίνωση, ο σύλλογος Αινήσιο Δέλτα ενημερώνει τα μέλη του ότι πλέον και “επίσημα” συμμετέχουν στη μάχη που δίνεται τις τελευταίες ημέρες για την αποτροπή εισόδου παράτυπων μεταναστών από τα σύνορα του Έβρου. Οι καλυβιέρηδες βέβαια, συμμετέχουν ατύπως εδώ και χρόνια, αφού ζώντας στο Δέλτα του Έβρου διαχειρίζονται το μεταναστευτικό, το οποίο συμβαίνει “μέσα στο σπίτι τους”.

Ενημερώθηκαν και οι Εθνοφύλακες 

Ταυτόχρονα ενημερώθηκαν και όλοι οι Εθνοφύλακες του Έβρου να είναι σε ετοιμότητα καθώς, όπως όλα δείχνουν θα χρειαστεί και οι δική τους συνδρομή, αφού με βάση τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης μόνο το τελευταίο 24ωρο αποτράπηκαν 10.000 παράνομες είσοδοι στον Έβρο.