Συνεχίζεται η ενίσχυση των δυνάμεων στις Καστανιές – Ήρθε αεροπλάνο με αστυνομικούς

Με ένα C-130 έφτασαν επιπλέον αστυνομικοί στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης 76 αστυνομικοί για να ενισχύσουν τη δύναμη που κρατάει το μέτωπο των Καστανεών το οποίο προσπαθεί να απωθήσει περίπου 5.000 άτομα τα οποία συνεχώς αυξάνονται.

Την ίδια ώρα, σε άτυπη επιφυλακή τίθεται και οι Εθνοφύλακες ανά τον Έβρο ενώ ασφαλείς πληροφορίες του “R” αναφέρουν ότι ορισμένοι κάτοικοι των Καστανεών εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για “προληπτικούς” λόγους και υπό το φόβο του ενδεχομένου να σπάσει ο κλοιός των αστυνομικών που κρατούν τους συγκεντρωμένους στο τουρκικό έδαφος.

Στήριξη από τους αγρότες 

Εν τω μεταξύ ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος της Αλεξανδρούπολης δήλωσε επίσημα την πρόθεση των μελών του να συνεισφέρουν με όποιο τρόπο ζητηθεί τη συνδρομή τους την ώρα που η είσοδος μεταναστών και προσφύγων μεταφέρεται βαθμηδόν στο νότιο τμήμα του Έβρου.

Ήδη οι εικόνες που έρχονται από το ποτάμι μαρτυρούν και εκεί μεγάλη συγκέντρωση ατόμων που θέλουν να περάσουν, ενώ την πίεση κατά μήκος του Έβρου επιβεβαιώνουν και οι συνοριοφύλακες.

Παρατηρητής η Ευρώπη 

Και ενώ τελειώνει το δεύτερο 24ωρο αυτής της κατάστασης, από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα βοηθήσει την εκτόνωση της κατάστασης. Σύμφωνα με ό,τι διακινείται, νωρίτερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός συζήτησε με την αρμόδια Επίτροπο για το ρόλο που θα αναλάβει ο Frontex, ο οποίος ακόμη δεν καν ξεκαθαριστεί.

Β. Μαυρίδης: Συνιστώ ψυχραιμία

Όντας πολύ δραστήριος στα social media τις τελευταίες ώρες, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης καλεί όλους να είναι προσεκτικοί στη διασπορά των ειδήσεων. Όπως υποστηρίζει “πολλά από τα βίντεο και τις φωτογραφίες δεν είναι αληθινά”, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο μέτωπο που έχουν δημιουργήσει στις Καστανιές οι ελληνικές δυνάμεις αποτροπής.