Α. Δημοσχάκης: Βιώσιμο, απλό, ευέλικτο και αποδοτικό το νέο ασφαλιστικό σύστημα

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής (27/2) για το σ/ν του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων για το Ασφαλιστικό.

Στη σημερινή του (27/2) ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής αναφορικά με το σ/ν του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων περί του νέου ασφαλιστικού συστήματος, ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Α.Δημοσχάκης, τόνισε ότι πρόκειται για ένα λειτουργικό και μακροπρόθεσμα ασφαλιστικό σύστημα, με κοινωνικό χαρακτήρα!

Συγκεκριμένα, αφού εισαγωγικά αναφέρθηκε στο αισιόδοξο κλίμα που κυριαρχεί στον Έβρο μετά την συνάντηση Κορυφής του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη με τον Βούλγαρο ομόλογό του, ανέφερε τα εξής :

📌Μπαίνουν τίτλοι τέλους στο άδικο και δυσλειτουργικό σύστημα που όρισε ο ”νόμος ΣΥΡΙΖΑ”.

📌Με το παρόν σ/ν, θεσπίζεται ένα στέρεο ασφαλιστικό σύστημα με κοινωνικό και δίκαιο πρόσημο.

📌Καλλιεργεί σε όλους την ασφαλιστική συνείδηση!

📌Παρέχει ειδική μέριμνα για τους πολύτεκνους, τους νέους, τις εργαζόμενες μητέρες, τους αγρότες, τις συντάξεις χηρείας, καθώς και για ειδικές αναπηρίες.

📌Συνιστά το πρώτο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, μετά από 12 χρόνια, που προβλέπει σημαντικές αυξήσεις στις συντάξεις και όχι μειώσεις!

📌Ιδιαίτερα ωφελημένοι, θα είναι όλοι οι σημερινοί και αυριανοί εργαζόμενοι της χώρας με πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης!

📌Παράλληλα, ενθαρρύνεται η ένταξη των νέων στην παραγωγική διαδικασία.

📌Περιλαμβάνεται ειδική μέριμνα για όλους τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που αποφασίζουν να δημιουργήσουν την επιχείρησή τους με μειωμένες εισφορές για τα πέντε πρώτα έτη.

📌Η κυβέρνηση στηρίζει τις εργαζόμενες μητέρες, δίνοντας έκπτωση 50% στις ασφαλιστικές τους εισφορές.

📌Τίθενται ξανά στην παραγωγική διαδικασία οι Έλληνες συνταξιούχοι που επιθυμούν να συνεχίσουν νόμιμα τον εργασιακό τους βίο.

📌Ο πολύπαθος πρωτογενής τομέας, αλιείς, αγρότες, κτηνοτρόφοι, αντιμετωπίζονται με την αρμόζουσα ευαισθησία και υπευθυνότητα!

📌Οι πολύτεκνοι και γεωργοί συνταξιούχοι προστατεύονται απόλυτα, καθώς θα απολαμβάνουν το 100% της σύνταξής τους.

📌Οι υπηρετούντες στις επίλεκτες δυνάμεις των Ε Δ & των Σ Α δεν θα θιγούν από το νέο ασφαλιστικό σύστημα, αλλά θα προστατευθούν!

📌Αυξάνεται από 1 σε 2 χρόνια της μεταβατικής περιόδου για τους αυτοαπασχολούμενους συνταξιούχους των ΕΔ & ΣΑ σύμφωνα με άρθρο 27 του σχετικού νόμου…