Μητσοτάκης και Μαρέβα επισκέφθηκαν το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Με επίσκεψη στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης ξεκίνησε η ημέρα του πρωθυπουργού στην Αλεξανδρούπολη, λίγο πριν τη συνάντηση του με τον Βουλγαρο ομόλογο του Μπόικο Μπορίσοφ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο ΕΜΘ περίπου στις 09.00 συνοδευόμενος απο τη σύζυγό του Μαρέβα Γκαμπρόβσκι, η οποία έχει επισκεφτεί το πολιτιστικό ίδρυμα πολλάκις στο παρελθόν – ακόμη και ως μη ούσα πρώτη κυρία.

Το ζεύγος Μητσοτάκη – Γκαμπρόβσκι υποδέχτηκε στο ΕΜΘ η ιδρύτρια και διευθύντρια του Αγγέλα Γιαννακίδου, η οποία ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την ιστορική του διαδρομή καθώς και για τον κίνδυνο που διέτρεξε να μετατραπεί σε καφέ, αλλά “σώθηκε” ταις πρεσβείες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στο ΕΜΘ βρέθηκαν επίσης η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μετά της συμβούλου της Άννας Παναγιωταρέα, ο υφυπουργος εσωτερικών με τομέα ευθύνης την Μακεδονία και τη Θράκη και τοπικοί παράγοντες -αιρετοί και μη- της Νέας Δημοκρατίας.

Το πρωθυπουργικό ζεύγος ξεναγήθηκε στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου, με το βλέμμα του πρωθυπουργού να “πέφτει” πάνω σε έναν νυφιάτικο κεφαλόδεσμο από τη Νέα Βύσσα, ενώ εξετάζεται σοβαρά η δημιουργία ενός δικτύου αγροτικών Μουσείων, όπως προέκυψε από τη σύντομη συζήτηση Γιαννακίδου – Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης συμμετέχει στον εορτασμό της 100ης επετείου από την απελεύθερωση της Θράκης με προσαρμοσμένο λογότυπο και μία σειρά δράσεων στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και ένα κεντητό ψηφιδωτό με ονόματα προσφύγων που είχαν φτάσει από την Ανατολική Θράκη και αποτέλεσαν τη “μαγιά” του σημερινού πληθυσμού της Θράκης.