Αλεξανδρούπολη: Ημερίδα με θέμα “Παθήσεις θυρεοειδούς αδένα. Από τη διάγνωση στη θεραπεία”

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης διοργανώνει μια ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα “Παθήσεις θυρεοειδούς αδένα. Από τη διάγνωση στη θεραπεία”, στο ξενοδοχείο Astir Egnatia το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 17:00-20:30.

Ο θυρεοειδής παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία, αφού ελέγχει πολλές βιολογικές διεργασίες, από τη διαθεσιμότητα ενέργειας και τη θερμοκρασία του σώματος μέχρι την όρεξη. Όταν δουλεύει σωστά αγνοούμε παντελώς την ύπαρξή του, όταν όμως δυσλειτουργεί προκαλεί κάθε είδους συμπτώματα και ενοχλήματα που κάνουν την καθημερινότητά μας πιο δύσκολη και δυσάρεστη.

Ο θυρεοειδής είναι ο μεγαλύτερος ενδοκρινικός αδένας του ανθρώπινου σώματος και παράγει δύο πολύ σημαντικές ορμόνες, την Τ3 και την Τ4, οι οποίες ελέγχουν τον ρυθμό με τον οποίο αξιοποιεί ο οργανισμός μας την ενέργεια που παίρνουμε από τις τροφές αλλά και το πώς αντιδρούμε στο στρες.

Είναι αρκετές οι παθήσεις που επηρεάζουν τη λειτουργία του θυρεοειδούς, οι κυριότερες από τις οποίες είναι ο υπερθυρεοειδισμός (δηλαδή η υπερβολική παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών) και ο υποθυρεοειδισμός (δηλαδή η χαμηλή παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών).

Δείτε το πρόγραμμα της Ημερίδας ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ