Το logo της Κομοτηνής για τα 100 χρόνια Ελεύθερης Θράκης

Και ο δήμος Κομοτηνής, όπως και άλλη φορείς της Θράκης, δημιούργησε τον δικό του λογότυπο για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θράκης και την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό.

Ο λογότυπος αυτός παρουσιάστηκε σε μία ειδική εκδήλωση στην Κομοτηνή παρόντος και του δημιουργού του που είναι ο Γιώργος Παπαλεξάνδρου. Όπως περιέγραψε ο καλλιτέχνης, στόχος του ήταν να δημιουργήσει το skyline της Κομοτηνής γι’ αυτό και χρησιμοποιήσε τις σιλουέτες εμβληματικών κτιρίων και μνημείων της πόλης μέσα σε ένα “συμπαγές” 100.

Τα χρώματα είναι το μπλε του ουρανού και της ελληνικής σημαίας και το πράσινο της γης. Όπως είπε ο ίδιος έγιναν αρκετοί χρωματικοί πειραματισμοί για την τελική μορφή του λογοτύπου, αλλά το μοτίβο ήταν εξ αρχής το ίδιο.

Όπως αποκάλυψε η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του δήμου Κομοτηνής για τον επετειακό εορτασμό, Σοφία Μενεσελίδου, ο Γιώργος Παπαλεξάνδρου έθεσε οικειοθελώς και αφιλοκερδώς τον εαυτό του στην υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής για τη δημιουργία του λογοτύπου με μόνο κίνητρο την αγάπη του για την πόλη και το παράδειγμα του πατέρα του, που είναι ο δημιουργός του γενικού εμβλήματος της Κομοτηνής, του “Θράκα ιππέα”.

Η εκδήλωση της παρουσίασης του επετειακού λογοτύπου έκλεισε με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση τον νεότερο και το μουσικό σχήμα “Ρυθμός”.

Σημείωση: το “δυνατό” σημείο αυτού του λογοτύπου είναι το σλόγκαν που χρησιμοποιει: ‘100 χρόνια ελευθερίας’. Με αυτόν τον τρόπο ξεφεύγει έξυπνα από τη διαμάχη του τι γιορτάζουμε στις 14 Μαΐου, την ενσωμάτωση ή την απελευθέρωση της Θράκης.