Σαμοθράκη: Έγινε η πρώτη ενημερωτική συνάντηση για το πρόγραμμα BlueCycle

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενημέρωση από την BlueCycle για την έναρξη ανακύκλωσης απορριμμάτων αλιευτικού και ναυτιλιακού εξοπλισμού στον Δήμο Σαμοθράκης.

Την ενημέρωση πραγματοποίησε στέλεχος της BlueCycle κα Ε. Νικητοπούλου ενώ συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Σαμοθράκης κα Κ. Καραμήτσου Γιαννέλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Σ. Φωτεινού, η αρμόδια υπάλληλος του Δήμου κα Π. Φωτάκη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου “Βιώσιμη Σαμοθράκη’’ κος Μ. Στεργίου και ο Αντιπρόεδρος κος Γ. Μασκαλίδης, ο Πρόεδρος του συλλόγου Παράκτιων Αλιέων Σαμοθράκης κος Δ.Σέλος  καθώς και αλιείς του νησιού.

To BlueCycle είναι ένα πρωτοποριακό – για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα – πρόγραμμα γαλάζιας και κυκλικής οικονομίας, το οποίο εφαρμόζει μια ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος των θαλάσσιων πλαστικών απορριμμάτων που προέρχονται από την αλιεία και τη ναυτιλία (δίχτυα, σχοινιά, κάβοι, πετονιές, κ.ά.). Η επεξεργασία του εξοπλισμού αυτού γίνεται σε πρότυπο εργαστήριο στον Πειραιά, με στόχο τη δημιουργία πρώτης ύλης υψηλής ποιότητας για επαναπροώθηση στη βιομηχανία πλαστικών στην Ελλάδα.

Ο Δήμος στηρίζεται στην καλή συνεργασία των αλιέων για την επιτυχία του προγράμματος και ενημερώνει ότι στις 20.02.2020  θα παραληφθούν οι κάδοι και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα σημεία τοποθέτησης τους για τη συλλογή των απορριμμάτων.