Παύλος Μιχαηλίδης: Τα Δημοτικά Συμβούλια να παρουσιάζονται και στη Νοηματική

Την πρόταση ότι οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων του δήμου Αλεξανδρούπολης θα πρέπει να παρουσιάζονται και στη νοηματική γλώσσα, κομίζει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παύλος Μιχαηλίδης.

Όπως λέει ο ίδιος σε ανακοίνωσή του, έχει ήδη υποβάλλει το σχετικό αίτημα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς “η άρση των εμποδίων που δυσχεραίνουν την πλήρη και ισότιμη συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρίες στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας, είναι όχι μόνο νομική υποχρέωση (Ν. 4074/2012), αλλά κυρίως ηθική”.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κος Μιχαηλίδης εκτιμά ότι θα πρέπει να υπάρχει νοηματική γλώσσα και στις ζωντανές μεταδόσεις καθώς επίσης γενικά πρέπει “να υπάρχει και υποτιτλισμός (εν. σε όποια μορφή βίντεο αφορά του ΔΣ), που να έχει ως στόχο να  βοηθήσει τα άτομα με προβλήματα ακοής να παρακολουθήσουν το οπτικοακουστικό υλικό. Η παρουσίαση των θεμάτων θα συνοδεύεται από ηχητική περιγραφή, δίνοντας πρόσβαση στην πληροφόρηση και σε άτομα με προβλήματα όρασης”.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει και την έλλειψη τουαλέτας για άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο, στον δεύτερο όροφο του δημαρχείου.