Ο Σύλλογος “Αινήσιο Δέλτα” έκανε αγιασμό στο νέο γραφείο του στις Φέρες

Παρόντων σχεδόν όλων των μελών του, τελέστηκε στις Φέρες ο σύλλογος Αινήσιο Δέλτα. Πρόκειται για τον σύλλογο που έχουν ιδρύσει οι ιδιοκτήτες των καλυβών που υπάρχουν στο Δέλτα και μέσω αυτού διεκδικούν συλλογικά ένα καλύτερο αύριο.

Αιχμή του δόρατος στις διεκδικήσεις τους είναι η μόνιμη λύση του θέματος των καλυβών και η άρση της συνεχούς αμφισβήτησης του καθεστώτος που τις διέπει καθώς ακόμη δεν έχει “κλείσει” ο φάκελος που θέλει αυτά τα παραπήγματα να είναι αυθαίρετα και άρα να πρέπει να κατεδαφιστούν.

Η τελετή του αγιασμού συνοδεύτηκε και από την κοπή της βασιλόπιτας του 2020 και στους στόχους της νέας χρονιάς συμπεριλαμβάνεται το ακόμη μεγαλύτερο άνοιγμα στην κοινωνία, που σημαίνει προσπάθεια για εγγραφή περισσότερων μελών αλλά και συνεργασίες με τοπικούς φορείς για διάφορα θέματα, δράσεις και εκδηλώσεις κυρίως περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Με λίγα λόγια, τα μέλη του Συλλόγου ονομάζουν την προσπάθεια τους “συμμαχία ευθύνης”.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο σύλλογος διαχώρισε τη θέση του από δηλώσεις του αντιπροέδρου Θανάση Καμηλάρη, ο  οποίος είχε αναφέρει τουρκική προκλητικότητα. Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων αναφερόταν: “Με αφορμή την δημοσιότητα που δόθηκε σε κεντρικά ΜΜΕ με πρόσφατες δηλώσεις του Αθανασίου Καμηλάρη, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι η οποιαδήποτε αναφορά του δεν ήταν στα πλαίσια της θεσμικής του ιδιότητας που κατέχει στον Σύλλογο Αινήσιο Δέλτα ως αντιπρόεδρος, αλλά αποτελούσε αποκλειστικά προσωπική του θέση κι άποψη.

Σε καμιά περίπτωση οι απόψεις του για οικονομικές δοσοληψίες με Τούρκους, απαγωγές Ελλήνων ψαράδων, επιλογή συγκρουσιακής σχέσης με την Πολιτεία κλπ δεν αντιπροσωπεύουν τον σύλλογό μας, ούτε υπέπεσαν στην αντίληψή μας τέτοια αρνητικά περιστατικά στην ζώνη του δέλτα όπου δραστηριοποιούμαστε ως κυνηγοί, ψαράδες, καλυβιέρηδες, αγρότες και εθνοφύλακες. […]

Η νηφαλιότητα, η επίγνωση του ρόλου και της παρουσίας μας στο δέλτα, επιτάσσουν να κινούμαστε με ειλικρίνεια και συμμάχους τις εποπτεύουσες αρχές χωρίς να ενθαρρύνουμε όσους τροφοδοτούν με ιστορίες εκ του μη όντως σε εφημερίδες ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς, με ιδιοτελή συμφέροντα για την προβολή και δημοσιότητά τους.

Σε διευκρινιστική συζήτηση που είχαμε με τον κ. Καμηλάρη ο οποίος κλήθηκε για εξηγήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο παραδέχθηκε ότι παρασύρθηκε από πληροφορίες που είχε χωρίς να τις επιβεβαιώσει με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ο δημοσιογραφικός θόρυβος κάτι που θα αποφευχθεί στο μέλλον […]”.