Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την προκήρυξη των Συνοριοφυλάκων

Λήγει σήμερα Δευτέρα 17/02 (στις 15.00) η προθεσμία υποβολής για την προκήρυξη με την οποία θα προσληφθούν οι 400 συνοριοφύλακες στον Έβρο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου, οι αιτήσεις αναμένεται να εχουν ξεπεράσει τις 1500 στο τέλος της διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η προκήρυξη αφορά άνδρες και γυναίκες και όσοι περάσουν θα υπηρετήσουν στη μεθοριακή γραμμή του Έβρου.

Επτά κυβερνητικές προτεραιότητες για το προσφυγικό 

Η κυβέρνηση έχει επτά στρατηγικές προτεραιότητες, εξήγησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Μηταράκης σε εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα: την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων, την επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου, που ήδη σε πρώτο βαθμό έχει φτάσει τις 24 ημέρες, την αύξηση των επιστροφών, τη λειτουργία των νέων κλειστών ελεγχόμενων κέντρων, τον αποτελεσματικό έλεγχο των ΜΚΟ, τη διεθνοποίηση της κρίσης και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Στο πλαίσιο των παραπάνω προτεραιοτήτων ο υπουργός ανακοίνωσε ότι στις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί βελτιωτικό νομοσχέδιο. Επίσης, εξετάζεται η πρόσληψη για το 2020, 500 δικηγόρων σε τοπικό επίπεδο με συμβάσεις έργου. Αυτά απαντά σε αίτημα του δικηγορικού κόσμου, που ζητά πλέον επιτακτικά την αύξηση της δικηγορικής ύλης, η οποία έχει συρρικνωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Επιπλέον, άμεσα το υπουργείο θα προχωρήσει στη σύσταση ομάδας εργασίας με συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και τοπικών αρχών για το σχεδιασμό της διαδικασίας κλεισίματος των ανοικτών δομών. Παράλληλα, προετοιμάζει επιπλέον 20.000 θέσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα. Σημειώνεται ότι σε αυτόν το σχεδιασμό είχε συμπεριληφθεί και ο Δήμος Διδυμοτείχου, αλλά η κυβέρνηση υπαναχώρησε μετά την πίεση της τοπικής κοινωνίας.