Η Ελένη Τοπαλούδη συνεχίζει να εμπνέει 1 χρόνο μετά τον μαρτυρικό θάνατο της

Αφιερωμένη στη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη που τον Νοέμβριο του 2018 βιάστηκε και βασανίστηκε μέχρι θανάτου στη Ρόδο, θα είναι η δωρεά που θα γίνει προσεχώς στο Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου.

Η δωρεά αφορά προσφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού, θα έχει βάρος 13-15 τόνων και η αξία της υπολογίζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Η προσφορά προέκυψε μετά από μία συνεργασία που είχε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Σπάνιων Παθήσεων Βόρειου Έβρου «Μαζί για ζωή» με τον το Σύλλογο Στήριξης Καρκινοπαθών Ρόδου «Μαζί με δύναμη για ζωή». Η συνεργασία αυτή έφερε επαγωγικά συνεργασία του εβρίτικου συλλόγου με τον  Φιλανθρωπικό και Πολιτιστικό Συλλόγο Παραδεισίου «Αγία Μαρίνα» Αναστασία Σταυριανού, η οποία έγινε και η “πρέσβειρα” μεταξύ Ελλάδας και Σουηδίας.

Η δωρεά υπολογίζεται ότι θα φτάσει στο Διδυμότειχο περίπου στο τέλος του Φλεβάρη.

Προκαλούν ανατριχίλα τα στοιχεία της δίκης για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη 

Η Ελένη Τοπαλούδη είχε βρεθεί νεκρή σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου, στο τέλος του Νοέμβρη του 2018 και όπως αποδείχτηκε, είχε πεταχτεί στη θάλασσα ζωντανή και αφού προηγουμένως είχε βιαστεί και βασανιστεί από δύο νεαρούς κατοίκους Ρόδου, ο ένας εκ των οποίων έλκει την καταγωγή του από την Αλβανία.

Η δική των δύο κατηγορουμένων ξεκίνησε περίπου πριν από έναν μήνα και κάθε κατάθεση μάρτυρα γράφει μία μαύρη σελίδα στα δικαστικά χρονικά της Ελλάδας. Από τις καταθέσεις προκύπτει συνεχώς ότι η άτυχη Ελένη, που ζούσε στη Ρόδο το φοιτητικό της όνειρο, έφυγε από τη ζωή μέσα στον πιο φρικτό εφιάλτη.

Η δίκη είναι σε εξέλιξη και αυτό που επίσης είναι αξιοσημείωτο, είναι η ανάρμοστη συμπεριφορά των δύο κατηγορουμένων, οι οποίοι δεν κρατούνται στην ίδια φυλακή, ενώ έχουν αλληλοκατηγορήσει ο ένας τον άλλον επιχειρώντας να απαλλάξουν εις έκαστος εαυτόν από τις κατηγορίες.

Στην πρώτη ημέρα της δίκης των δύο φερόμενων ως βιαστών – βασανιστών είχε παραστεί και η Μάγδα Φύσσα, ενώ τις συνέχειες παρακολουθούν και οι γονείς της αδικοχαμένης φοιτήτριας.