Απάντηση Κολγιώνη στην ανακοίνωση της παράταξη «Πόλη και Πολίτες» για το αρδευτικό δίκτυο Πετάλου

Δεν μας προκαλεί πλέον καμία έκπληξη ο τρόπος που η παράταξη «Πόλη και Πολίτες» αντιπολιτεύεται στον τομέα του πρωτογενούς τομέα και όχι μόνο.

Διάβασα την προκλητικά απαράδεκτη ανακοίνωση της παράταξης τους.  Αντί να ζητήσουν συγνώμη από τους αγρότες του Πέπλου και όχι μόνο, εγκαλούν τη νέα Δημοτική Αρχή   γιατί ενημέρωσε  τον Υπουργό.

  • Εννέα χρόνια δεν ήταν αρκετά για να κοροϊδεύουν τους αγρότες και θέλουν να συνεχίσουν την ίδια τακτική ;
  • Εννέα χρόνια δεν συνεδρίασε ποτέ το συμβούλιο αγροτικής πολιτικής διότι οι κύριοι  Λαμπάκης και Γκότσης θεωρούσαν ότι τα γνωρίζουν  όλα. Δυστυχώς για αυτούς και κυρίως για τον τόπο μας αποδείχτηκε ότι δεν γνώριζαν τίποτα.
  • Ως νέα δημοτική αρχή ουσιαστικά επανασυστήσαμε και ενεργοποιήσαμε το συμβούλιο αγροτικής πολιτικής

Μάλιστα  στην ανακοίνωση τους γράφουν χωρίς ίχνος ντροπής, ότι δεν ήταν υποχρέωσή τους η εκπόνηση μελέτης, δείχνοντας έτσι το πόσο ενδιαφέρονται για τους αγρότες της περιοχής. Αυτό τελικά είναι η διαφορά μας.  Για εμάς η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα είναι προτεραιότητα, γι’ αυτούς είναι έσχατη επιλογή.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, ν’ αναφέρουμε ότι από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, εκδόθηκε πρόσκληση για δράση «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων, μέτρο 4.3.1» με ημερομηνία υποβολής προτάσεων από 10-5-2018 έως 31-8-2018. Επιπλέον, δόθηκε παράταση έως τις 30-11-2018. Πέραν της ημερομηνίας αυτής, δεν γινόταν δεκτή καμία πρόταση.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης δεν κατέθεσε εγκαίρως ως όφειλε καμία μελέτη, είτε από άγνοια, είτε από αδιαφορία για τον αγροτικό πληθυσμό  της περιοχής.

Η συνέχεια χαρακτηρίζεται από ψεύδη που θα αποκαλύψουμε το επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΦΕΡΩΝ & ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ

ΚΟΛΓΙΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ