Λ. Συσπείρωση Αλεξανδρούπολης: «Ο λαός και οι εργαζόμενοι στους Δήμους θα πληρώσουν και πάλι»

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο ΔΣ (5/2/20) κατέθεσε ερώτηση για  την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας –Θράκης καθώς 30/1/20 έληξε ο διεθνής διαγωνισμός για την ανάδειξη εργολάβου από τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑΘ Α.Ε. Συγκεκριμένα ρωτήθηκε η νέα δημοτική Αρχή για τη θέση της στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης καθώς και για το επιπλέον ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες. Η  δημοτική αρχή δήλωσε αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση και ενημέρωσε πως η εισφορά του Δήμου Αλεξανδρούπολης από 1.264.00 ανεβαίνει στο 1.658.000 ευρώ μαζί με ΦΠΑ. Δηλαδή 400.000 επιπλέον ανταποδοτικά τέλη , τα οποία (σύμφωνα με τη διαφορά στην ετήσια εισφορά) θα επιστραφούν στο Δήμο μέσω νέας Προγραμματικής Σύμβασης με τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑΘ…..??

Η Λαϊκή Συσπείρωση επιπλέον κατέθεσε και πρόταση ψηφίσματος προς το ΔΣ με το οποίο δηλώνεται η αντίθεση στις ιδιωτικοποιήσεις όλων των υπηρεσιών του Δήμου, προτείνεται η διεκδίκηση μόνιμου προσωπικού, η προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και η διασφάλιση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε ακόμη και να θέσει σε συζήτηση το ψήφισμα θεωρώντας προφανώς πως αρκεί μόνο στα λόγια να είναι κατά των ιδιωτικοποιήσεων διαχειριζόμενη τις αποφάσεις που πήραν οι προηγούμενοι, συμφωνώντας όμως με το πλαίσιο της ίδιας κεντρικής πολιτικής που παραμένει παρά την κυβερνητική αλλαγή.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ

Το Δημοτικό  Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης μετά και το διεθνή διαγωνισμό που προκήρυξε η ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΕ για την παραχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων της περιοχής σε εργολάβο δηλώνει ότι:

  • είναι ΚΑΤΑ της ιδιωτικοποίησης όχι μόνο της συγκεκριμένης υπηρεσίας αλλά και των υπολοίπων υπηρεσιών του δήμου που χρόνια τώρα απαξιώνονται.
  • Αρνούμαστε τη μετατόπιση νέων βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από αύξηση των  ανταποδοτικών τελών  και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσουν  οι μεγάλες επιχειρήσεις (τράπεζες, πολυκαταστήματα, αλυσίδες σούπερ μάρκετ κλπ)
  • Διεκδικούμε την ενίσχυση όλων των υπηρεσιών και τομέων του Δήμου  με προσωπικό, μέσα και χρηματοδότηση.
  • Διεκδικούμε άμεσα προσλήψεις προσωπικού για να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό και ιδιαίτερα σε καθαριότητα, πράσινο, κοινωνικές υπηρεσίες (στις ανταποδοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες) του δήμου μας.
  • Μονιμοποίηση εργαζομένων που εργάζονται πολλά χρόνια με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Προστασία της Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων.
  • Διασφάλιση της καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που σύμφωνα με όσα ισχύουν μέχρι σήμερα πρόκειται να κοπεί.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ   6/2/20