Άσκηση αντιμετώπισης ύποπτου κρούσματος κορωνοϊού στο Π.Γ.Ν Αλεξανδρούπολης

Το ΕΚΑΒ, στο πλαίσιο του ευρύτερου ελέγχου της επιχειρησιακής ετοιμότητας των δυνάμεών του αλλά και των εμπλεκομένων δομών υγείας σχετικά με την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών και κρίσεων, θα πραγματοποιήσει ασκήσεις προσομοίωσης και ετοιμότητας αναφορικά με την αντιμετώπιση ύποπτου περιστατικού Κορωνοϊού, στα ορισθέντα νοσοκομεία αναφοράς.

Κατά τις ασκήσεις θα αξιολογηθεί η επιχειρησιακή λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα όλων των διαδικασιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης αλλά και η εφαρμογή των κανόνων διακομιδής και υποδοχής ύποπτων περιστατικών Κορωνοϊού, σε συνδυασμό με την επικοινωνία και τη συνεργασία των εμπλεκομένων δομών και υπηρεσιών (ΕΚΑΒ, ΤΕΠ Νοσοκομείων, Επιτροπές Λοιμώξεων Νοσοκομείων, κ.ά.).

Η πρώτη άσκηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου στις 9 το πρωί στο πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Το σενάριο αφορά στον πλήρη έλεγχο και επιχειρησιακό συντονισμό των προβλεπόμενων διαδικασιών αναφορικά με την προετοιμασία και τη διακομιδή ύποπτου περιστατικού Κορωνοϊού από τις δυνάμεις του ΕΚΑΒ καθώς και την υποδοχή του από το νοσοκομείο.

Η άσκηση θα λάβει χώρα υπό την επιτήρηση του Προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου, κλιμακίου του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, και εκπροσώπων της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης.

inkomotini.news