Ξεκινάει η κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου στην ΑΜΘ

Ανά ζεύγη θα μπουν στη διαδικασία που έχει να κάνει με την κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου οι πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Έτσι, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, μέσα στον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν οι δημοπρατήσεις των υποέργων κατασκευής του δικτύου.

Η αρχή θα γίνει από το δίδυμο Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή και αμέσως μετά το δίδυμο Ξάνθη – Δράμα. Οι δημοπρατήσεις των έργων σε αυτές τις τέσσερις πόλεις, συγκροτούν την α’ φάση των δημοπρατήσεων, ενώ η Καβάλα και η Ορεστιάδα θα μπουν στο παιχνίδι στην β’ φάση.

Που οφείλεται η καθυστέρηση για Καβάλα και Ορεστιάδα 

Σύμφωνα πάντα με τον κο Μέτιο και όσα είπε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που έγινε στις 28 Ιανουαρίου, τα υποέργα είναι ο τρόπος που επέλεξε η ΔΕΣΦΑ για να έχει καλύτερη εποπτεία του έργου.

Όσο για το γεγονός ότι η Καβάλα και η Ορεστιάδα δεν θα συμπεριληφθούν στην α’ φάση γιατί πρέπει να προηγηθούν άλλες ενέργειες. Στην μεν Καβάλα πρέπει να κατασκευαστεί η έξοδος προς τα κει από το εθνικό δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, ενώ στην Ορεστιάδα δεν θα υπάρχει δεξαμενή αποθήκευσης του αερίου. Αυτό σημαίνει ότι το αέριο θα μεταφέρεται με βυτία από τα οποία θα διαχέεται στο δίκτυο και πρέπει να οριστούν οι όροι της μεταφοράς του έως εκεί.