Βραβείο Επιχειρηματικής Πρωτοβουλίας Νέων απονεμήθηκε στο 4ο Γ.Ε.Λ. Αλεξανδρούπολης

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας όπως κάθε χρόνο το Επιμελητήριο Έβρου επιβράβευσε την προσπάθεια και τις επιτυχίες τοπικών επιχειρήσεων οι οποίες αρίστευσαν κατά το προηγούμενο έτος.

Δείτε τα βραβεία

 

ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.

Η ελαιουργική βιομηχανία Εγνατία Α.Ε. δραστηριοποιείται στο τομέα επεξεργασίας ελαιούχων σπόρων και την παραγωγή, εξευγενισμό και τυποποίηση σπορέλαιων με κύριο προϊόν το ηλιέλαιο. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1974 και μέχρι το 1983 λειτουργούσε ως Κεραμοποιία, μέχρι που η οικοδομική κρίση της εποχής ώθησε τον ιδρυτή της Ιωάννη Κίτσιο στο να αλλάξει την ιδιότητα της εταιρείας και να κατασκευάσει το πρώτο σπορελαιουργείο της βορείου Ελλάδος με σκοπό την επεξεργασία βιομηχανικού ηλιόσπορου του Νομού Έβρου. Από το 1980 στην εταιρεία συμμετέχουν ενεργά οι γιοί του Γρηγόρης και Λεωνίδας Κίτσιος οι οποίοι ανέλαβαν αποκλειστικά την συνέχιση της εταιρείας από το 1987.

Η κατασκευή του σπορελαιουργείου ολοκληρώθηκε το 1984 και το 1985 κατασκευάστηκε η πρώτη μονάδα εξευγενισμού της εταιρείας. Στην μακρά διαδρομή της η εταιρεία επενδύει συνεχώς σε νέο βιομηχανικό εξοπλισμό με σκοπό την αύξηση της δυναμικότητας της, τον εκσυγχρονισμό και αυτοματοποίηση των εγκαταστάσεων της και εφαρμόζει συστήματα διασφάλισης ποιότητας των προϊόντων της.

Το έμπειρο και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και οι σύγχρονες εγκαταστάσεις αποτελούν σίγουρα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας, η οποία στοχεύει στην διατήρηση της άριστης ποιότητας των προϊόντων της αλλά και στην διατήρηση σταθερών και μακροχρόνιων σχέσεων με τους πελάτες και προμηθευτές της. Σήμερα η εταιρεία κατέχει σημαντική θέση στον τομέα παραγωγής σπορέλαιων και διευρύνει τις δραστηριότητες της με στρατηγικές συνεργασίες, ενώ στην εταιρεία πλέον συμμετέχει και η Τρίτη γενιά της οικογένειας.

ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ ΣΤΗΝ

ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ / ΔΙΑΔΟΧΗΣ

 

 

ΕΒΡΙΤΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ Α.Ε.

Tα ΕΒΡΙΤΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ ήταν ένα όραμα τριών μελών της οικογένειας Αρβανιτίδη , του Αλέκου, του Σταύρου και του Αλέξη , ανθρώπων με τριαντάχρονη εμπειρία στον χώρο της ποτοποιϊας ,να δημιουργήσουν στην πατρίδα τους , τα Μαράσια Εβρου , μία μονάδα παραγωγής οίνου και αλκοολούχων ποτών από απόσταξη . Σ’ αυτήν την τριάδα προστέθηκε ο Βασίλης Χαρόβας ,μηχανικός στο επάγγελμα, με μεγάλη οργανωτική και διοικητική εμπειρία στο στήσιμο επιχειρήσεων και παραγωγικών μονάδων.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 επιλέχθηκε ο χώρος εγκατάστασης της μονάδας, ο Παπάλοφος,  μία ιδανική περιοχή για αμπελοκαλλιέργεια. Τον Μάρτιο του 2004 μπήκε σε παραγωγική λειτουργία η μονάδα στα Μαράσια Έβρου ενώ παράλληλα βρισκόταν σε εξέλιξη η ανάπτυξη αμπελώνων.

Σήμερα η εγκατάσταση παραγωγής εκτείνεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο επιφάνειας 17.000 τετραγωνικών μέτρων με κτιριακές εγκαταστάσεις 2.500 τετραγωνικών, και λειτουργεί σύμφωνα με τις πιο μοντέρνες προδιαγραφές και πιστοποιήσεις κρατώντας τον παραδοσιακό τρόπο επεξεργασίας σε ότι αφορά την  παραγωγή των προϊόντων, ενώ λειτουργεί με πιστοποιημένο σύστημα διασφάλισης ποιότητας  ISO 22000:2005.

Kυρίως τα τελευταία χρόνια λόγω και της οικονομικής κρίσης, δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στην εξωστρέφεια της επιχείρησης με αποτέλεσμα σήμερα ένα σημαντικό κομμάτι της παραγωγής της να εξάγεται κυρίως σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Κύπρο , Γερμανία , Ολλανδία , Βέλγιο , Ρουμανία κλπ)

Ολα τα παραπάνω , συνδυαζόμενα με το μεράκι και την καθημερινή ενασχόληση των ανθρώπων της επιχείρησης , δίνουν το όραμα στα ΕΒΡΙΤΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ να συνεχίσουν την μέχρι σήμερα πορείας τους , προσβλέποντας σε καλύτερες μέρες.

 

ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ ΣΤΗΝ

ΕΒΡΙΤΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ Α.Ε.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ & ΕΞΑΓΩΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ 

 

 

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΑΚΡΙΤΑΣ Π.Ε.

ΑΚΡΙΤΑΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ “ΑΚΡΙΤΑΣ”  ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1980  KAI ΔΡΑΣΤΗΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ  ΕΒΡΟ.

Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ 27 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

(SUPER MARKET  και  MINI MARKET).

ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΙ.ΠΕ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ. Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ. ΜΕ  ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ΑΠΟΡΡYΠΑΝΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ, ΧΑΡΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ BAZAAR.

ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ “PRAXIS”. ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΟΙΤΕΧΝΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ. ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. 

 

ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ ΣΤΟ

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΑΚΡΙΤΑΣ Π.Ε.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 

ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕYΩΝ ΕΒΡΟΥ Α.Ε.

 

Απο το 1976  η οικογένεια Τσουλκανάκη από το Διδυμότειχο δραστηριοποιείται στον τομέα της κατασκευής κτιρίων με σημαντικές συνεργασίες.

Το 1991 οι Αφοι Τσουλκανάκη προχωρούν σε Ο.Ε. και δημιουργούν μία βιοτεχνία με νέο εξοπλισμό για την κατασκευή και συντήρηση βιομηχανικών κτιρίων. γεωργικών μηχανημάτων, εργαλειομηχανών, οχημάτων  κ.α.. Το 1998 οι Αφοί Τσουλκανάκη ονομάζουν την εταιρεία ΜΕΤΚΕ, Μεταλλικές Κατασκευές Έβρου η οποία γίνεται Α.Ε. και επεκτείνονται με την κατασκευή του νέου Βιομηχανικού Εργοστασίου στο Διδυμότειχο.

Η ΜΕΤΚΕ Α.Ε. κατασκευάζει έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επεκτείνει τον εξοπλισμό της με νέα και σύγχρονα μηχανήματα. Το 2003 η ΜΕΤΚΕ Α.Ε.  προχωρά σε νέες επενδύσεις. Σήμερα η εταιρεία συνεχίζει την ανοδική πορεία της και έχει πετύχει να βρίσκεται στην λίστα των σημαντικότερων κατασκευαστικών βιομηχανιών της χώρας.

 

ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ ΣΤΗΝ

ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕYΩΝ ΕΒΡΟΥ Α.Ε.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

 

 

 

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  (ΠΕΡ. ΕΥΘ. ΠΕ)

Ο Συνεταιρισμός Παντοπωλών Αλέξανδρος ιδρύθηκε το 1980 από μια ομάδα παντοπωλών οι οποίοι συνασπίστηκαν με σκοπό να διατηρήσουν την συνέχιση της ανταγωνιστική τους θέσης έναντι στις νέες συνθήκες της αγοράς. Δραστηριοποιείται στην Αλεξανδρούπολη και τα περίχωρα και σήμερα απαριθμεί 21 μέλη.

Ο Παντοπώλης αποτέλεσε το σημείο σύνδεσης του μικρό-παραγωγού με τον τελικό καταναλωτή και ήταν αυτός που διασφάλιζε την πρόσβαση των καταναλωτών μιας κοινωνίας με αγνά προϊόντα, απευθείας από τον τοπικό και απομονωμένο παραγωγό και αποτελούσε τον «εγγυητή» ότι τα προϊόντα αυτά ήταν απολύτως κατάλληλα για βρώση.

Ο Συνεταιρισμός στηρίζει την τοπική αγορά ως αποστολή του. Σκοπός του συνεταιρισμού από την ίδρυση του, ήταν η διατήρηση του θεσμού και των αξιών των παντοπωλείων, εκσυγχρονίζοντας την λειτουργία τους. Πρωταρχικός στόχος είναι ακόμη και σήμερα η πρόσβαση των καταναλωτών σε μεγάλη ποικιλία από ποιοτικά τοπικά προϊόντα και παράλληλα η πρόσβαση του παραγωγού σε ένα κανάλι διανομής, ένα «ράφι».

 

ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ ΣΤΟ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  (ΠΕΡ. ΕΥΘ. ΠΕ)

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ 

 

ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ Ι.Κ.Ε.

 

Μια νέα πρωτοβουλία τοποθέτησε τον Έβρο στον Χάρτη της Ζυθοποιίας.

Μια συλλογική οικογενειακή προσπάθεια με κοινό παρονομαστή την αγάπη για την Μπύρα και το Νησί της Σαμοθράκης οδήγησε στην παραγωγή της Μπύρας ΦΟΝΙΑΣ.

Έμπνευσή αποτέλεσε ο ομώνυμος καταρράκτης του νησιού της Σαμοθράκης, έντονος, επιβλητικός και δυναμικός. Στην οικογενειακή Μικροζυθοποιια κοντά στην Καμαριώτισσα Σαμοθρακης παράγονται 100% χειροποίητες μπύρες, με βύνη από την Θράκη και Σαμοθρακίτικο νερό, ένα από τα ποιοτικότερα της Ευρώπης.

Μπύρες με κοινωνική συνείδηση καθώς είναι οι πρώτες στην Ελλάδα που διαθέτουν στην ετικέτα το σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille, επιτρέποντας στους συμπολίτες μας να αναγνωρίσουν το όνομα  και τον τύπο του προιόντος.

ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ ΣΤΗΝ

ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ Ι.Κ.Ε.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

  

ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Α.Ε.

Το Πρότυπο Διαγνωστικό Εργαστήριο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ  δραστηριοποιείται στον Έβρο και στην Αγιά Λάρισας, καλύπτοντας όλη τη γκάμα διαγνωστικών εξετάσεων στο τομέα της απεικόνισης και της βιοπαθολογίας ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται στο πεδίο των διακομιδών μέσω ασθενοφόρου.

Διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην Ορεστιάδα, στο Διδυμότειχο, στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και δύο αιμοληπτήρια στα Δίκαια και στους Μεταξάδες, πλήρως προσβάσιμες σε άτομα με κινητικές δυσκολίες. Ο  εξοπλισμός από μηχανήματα τελευταίας γενιάς πληροί τα πιο αυστηρά κριτήρια διαγνωστικών ικανοτήτων, ασφάλειας και άνεσης ενώ το εργαστήριο δίνει τη δυνατότητα κάλυψης και υποστήριξης του συνόλου των αναγκών του πληθυσμού της περιοχής στους τομείς που δραστηριοποιείται

Αποτελεί το πρώτο εργαστήριο που ξεκίνησε την αλυσίδα αιμοληπτηρίων στην ευαίσθητη περιοχή των συνόρων τριεθνούς στο βόρειο τμημα του Έβρου. Πρωτοστάτησε δίνοντας πρόσβαση στα απομακρυσμένα ακριτικά χωριά του Έβρου σε βασικές υπηρεσίες για την υγεία εξυπηρετώντας χρόνια πάσχοντες, γηρασμένο πληθυσμό και εν γένει τους κατοίκους των απομονωμένων περιοχών που διατηρούν μέχρι σήμερα με περηφάνια τα σκήπτρα των παράδοσεων του Έβρου.

 

ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ ΣΤΟ

ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Α.Ε.

ΒΡΑΒΕΙΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ

 

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

4ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Save On Sight

21 μαθητές της Β τάξης του 4ου Γενικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης  με αφορμή το πρόγραμμα «Εικονική επιχείρηση», που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας  Νέων, ιδρύσανε την μαθητική εικονική επιχείρηση «Save On Sight».

Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας, μέλος του παγκόσμιου οργανισμού εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας Junior Achievement WorldWide, με συμμετοχή  πάνω από 10 εκατομμυρίων μαθητών σε 122 χώρες. Το πρόγραμμα «Εικονική επιχείρηση» είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Στις 28 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη οι μαθητές, μέλη και δημιουργοί της μαθητικής εικονικής επιχείρησης «Save On Sight», θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στη μαθητική εμπορική έκθεση που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων.

Η μαθητική επιχείρηση «Save On Sight», δημιουργεί και προωθεί ένα πληροφοριακό σύστημα, το οποίο αποτελείται από μία εφαρμογή για κινητά με την οποία ο χρήστης θα έχει την δυνατότητα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να στέλνει στην αντίστοιχη υπηρεσία (ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, Άμεση Δράση) την τοποθεσία του και σημαντικές πληροφορίες για την κατάστασή του, καθώς και από την αντίστοιχη εφαρμογή του φορέα υποδοχής της κλήσης με την οποία θα γίνεται η αξιοποίηση των δεδομένων.

 

ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

4ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Save On Sight

ΒΡΑΒΕΙΟ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΝΕΩΝ