Μήνυμα Άνθιμου προς Μητσοτάκη μέσω Πέτσα: “Εδώ στη Θράκη ζούμε χωρίς φόβο!”

Την παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στην Αλεξανδρούπολη, εκμεταλλεύτηκε ο οικείος Μητροπολίτης για να στείλει μήνυμα στήριξης και υποστήριξης στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε “αυτή την προσπάθεια κατοχύρωσης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων αλλά και οποιονδήποτε άλλων δίκαιων αφορούν την πατρίδα μας”. Ο κος Άνθιμος συνεχάρη τον κυβερνητικό εκπρόσωπο “για την τιμιότητα του πολιτικού σας πολιτισμού και της δημοκρατίας που δίδετε” και τον προέτρεψε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό ότι:

“Είμαστε όλοι οι Έλληνες δίπλα του σε αυτή την προσπάθεια κατοχύρωσης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων αλλά και οποιωνδήποτε άλλων δίκαιων αφορούν την πατρίδα μας. […] Εμείς εδώ οφείλουμε να σας πούμε ότι ζούμε χωρίς φόβο παρά τα όσα λέγονται παρά τα όσα διακυβεύονται ή επικρέμονται από πάνω μας ως φόβητρα. Εμείς δεν φοβόμαστε γιατί ξέρουμε ακριβώς τη δύναμή της πατρίδας μας και τη δύναμη της ενότητας των Ελλήνων για αυτό και είμαστε μαζί του καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των αγώνων που διεξάγει η εδώ στην πατρίδα μας μέσα ή στο εξωτερικό για το καλύτερο ή τη βελτίωση της πραγματικότητας της Ελληνικής και στη συνέχεια όλης της ζωής της πατρίδας μας”.

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος συναντήθηκε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ ΝΔ Έβρου, όπου ο δεύτερος ήταν ο επίτιμος καλεσμένος.