Ν. Γκαρά: «Με την κατάργηση της Απλής Αναλογικής αλλοιώνεται η ψήφος του ελληνικού λαού – γιγαντώνεται η ασυδοσία της Εξουσίας»

Στην ολομέλεια της ΒτΕ τοποθετήθηκε η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Γκαρά, κατά τη συζήτηση για τον νέο εκλογικό νόμο που κατέθεσε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Συζητάμε σήμερα την κατάργηση της Απλής Αναλογικής και την επιστροφή στο προηγούμενο σύστημα με το οποίο η Κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να υπενθυμίσει στον ελληνικό λαό τον αυταρχισμό και την υποκρισία που κρύβει κάτω από το προσωπείο μιας δήθεν συναίνεσης και συνεννόησης» επισήμανε χαρακτηριστικά στην αρχή της ομιλίας της η κα Γκαρά.

Παράλληλα, η Βουλευτής από τον Έβρο τόνισε πως το αναχρονιστικό εκλογικό σύστημα που επαναφέρει η Κυβέρνηση της ΝΔ οδηγεί σε λογικές περιχαράκωσης, εντός του εκλογικού συστήματος, αλλά και σε λογικές παραμόρφωσης και αλλοίωσης της ψήφου του ελληνικού λαού.

Η κα Γκαρά στην ομιλία της υπενθύμισε τις «δημοκρατικές τομές» στις οποίες προχώρησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη θητεία της, πιστή στις αρχές της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της ισονομίας, της ισότητας της ψήφου, της λαϊκής κυριαρχίας. Ανέφερε χαρακτηριστικά τον Νόμο 4406/2016 που έφερε την Απλή Αναλογική στις Εθνικές Εκλογές, την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, το δικαίωμα ψήφου στους νέους 17 ετών αλλά και την εφαρμογή της Απλής Αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Η ΝΔ, με πρόφαση την κυβερνησιμότητα, θέλει να μας ξαναοδηγήσει στις μονοκομματικές κυβερνήσεις του παρελθόντος οι οποίες απολαμβάνοντας το μπόνους των 50 εδρών, είχαν την παντοδυναμία να κάνουν ότι θέλουν χωρίς κανέναν έλεγχο, χωρίς καμία αντίρροπη δύναμη, αλλά τελικά χρεοκόπησαν τη χώρα και την οδήγησαν στη βράχια» τόνισε χαρακτηριστικά η κα Γκαρά.

Η Βουλευτής από τον Έβρο αναρωτήθηκε στην ομιλία της πως είναι δυνατόν όταν σε όλη την Ευρώπη αναπτύσσονται οι κυβερνήσεις συνεργασίας, σε ένα πνεύμα προγραμματικών συγκλίσεων και συνεργατισμού, η ΝΔ να επαναφέρει τώρα ένα αναχρονιστικό εκλογικό σύστημα που ευνοεί τις μονοκομματικές κυβερνήσεις. «Έχετε, ως παράταξη, μια βαθιά ριζωμένη αντίληψη που θέλει το κράτος λάφυρο στα χέρια σας, το βλέπουμε αυτούς τους 6 μήνες που κυβερνάτε μέσω του επιτελικού κράτους», είπε χαρακτηριστικά στους Βουλευτές της ΝΔ η κα Γκαρά.

Κλείνοντας, η κα Γκαρά επισήμανε ότι το πραγματικό δίλημμα είναι αν θα πορευτούμε με τις μονοκομματικές κυβερνήσεις του παρελθόντος που χρεοκόπησαν τη χώρα ή αν θα προχωρήσουμε μπροστά με την Ελλάδα της συνεργασίας και της προόδου, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει εντός και εκτός Βουλής να αποτελεί το ανάχωμα απέναντι στον αντιδραστικό κατήφορο της σημερινής κυβέρνησης.