H απόφαση διαγραφής του Γιάννη Ναϊτίδη από την παράταξη ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ

Οι κάτωθι υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι και Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης της Δημοτικής παράταξης μας «ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ – ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ» συνήλθαμε σήμερα 16-01-2020 και αποφασίσαμε ότι:

Επειδή στην προσυνεδρίαση των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης μας την 15-01-2020 ( που έγινε πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκείνης της ημέρας), συμμετέχοντος του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης, κ. Ιωάννη Ναϊτίδη, αποφασίσαμε ομόφωνα χωρίς την παραμικρή αντίρρηση από οιονδήποτε, ότι η θέση της παράταξής μας κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από 1 ώρα θα ήταν αρνητική, ως προς την τροποποίηση του κανονισμού για τους πεζοδρόμους και ιδιαίτερα για την μετατροπή των πεζοδρόμων σε δρόμους, με την κυκλοφορία αυτοκινήτων επί αυτών όλο το 24ωρο. Ο κος Ναϊτίδης, που συμμετείχε στην προσυνεδρίαση χωρίς να διαφοροποιηθεί έστω και κατ’ελαχιστον, ή να επιφυλαχθεί, προσήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης και επιδεικτικά ψήφισε υπέρ της εισήγησης της Δημοτικής Αρχής, κόντρα στην ομόφωνα προειλημμένη απόφαση της παράταξης μας αγνοώντας την και εμπαίζοντας συναδέλφους του.

Να σημειωθεί ότι το άνω θέμα που θα συζητείτο εκείνη την ημέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, είχε δημιουργήσει διχαστικές τάσεις στην τοπική κοινωνία, ιδιαίτερα δε, το άνοιγμα του πεζόδρομου Κύπρου, όπου κατά την συζήτηση στο Δημοτικό

Συμβούλιο και πριν την ψήφιση του θέματος, ο κ. Δήμαρχος ομολόγησε ότι στόχος της τροποποίησης του κανονισμού, ήταν το άνοιγμα του συγκεκριμένου πεζόδρομου (Κύπρου).

Επειδή ο κ. Ναιτίδης εκφραζόταν θετικά πριν, δηλαδή κατά την υλοποίηση της πεζοδρόμησης της οδού Κύπρου αλλά και μετά, αφού η πεζοδρόμηση της συγκεκριμένης οδού όπως και οι λοιπές σχεδιαζόμενες πεζοδρομήσεις του ιστορικού κέντρου αποτελούσαν και αποτελούν τον πυρήνα του προγράμματός μας.

Επειδή η άνω συμπεριφορά του κ. Ιωάννη Ναϊτίδη μάς κατέστησε αναξιόπιστους στις προεκλογικές εξαγγελίες μας καθώς αυτός αποστασιοποιήθηκε εκ των υστέρων από το πρόγραμμα και τις προεκλογικές δεσμεύσεις της παράταξης μας έναντι των ψηφοφόρων μας , για τις πεζοδρομήσεις του ιστορικού κέντρου της Αλεξ/πολης και ενώ ουδέποτε είχε εκφράσει διαφορετική άποψη επί του θέματος, τόσο μέχρι την ολοκλήρωση του έργου της πεζοδρόμησης της οδού Κύπρου στην προηγούμενη δημοτική θητεία αλλά και μεταγενέστερα προεκλογικά , όπου και πάλι συμμετείχε στις τελευταίες εκλογές και εξελέγη με την παράταξή μας. Πέραν τούτου ο συγκεκριμένος Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης τους τελευταίους 4-5 μήνες είχε αποστασιοποιηθεί από την παράταξη μας, ουδέποτε δε συμμετείχε στο Δημοτικό Συμβούλιο με ψήφο, δημιουργώντας πρόβλημα σ’ όλους τους συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης, ενώ με αποκορύφωμα την τελευταία συμπεριφορά του, έδωσε την εντύπωση προς τα έξω μιας παράταξης όπου ο κάθε σύμβουλος δύναται να διαφοροποιείται οποτεδήποτε με άκομψο και πολιτικά απαράδεκτο τρόπο, καταπατώντας αρχές και προεκλογικά προγράμματα.

Για τους λόγους αυτούς.

Αποφασίσαμε ομόφωνα την διαγραφή του κου Ιωάννη Ναϊτίδη, αιτούντες άμεσα την κατά νόμο αντικατάσταση του στη θέση του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης από τον επόμενο, εκλεγέντα με τις περισσότερες ψήφους που είναι βάσει της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης η κα Μαρία Πόντικα.

Οι Υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξ/πολης της παράταξης μας : Λαμπάκης Ευάγγελος Γερακόπουλος Χρήστος Ουζουνίδης Γεώργιος Αετόπουλος Κυριάκος Βαταμίδης Ιωάννης Κουκουράβας Γεώργιος Γκότσης Νικόλαος , Κυριακίδης Ευθύμιος Βαμβακερός Αντώνιος Γκοτσίδης Κωνσταντίνος Βραχιόλογλου Στυλιανός και Ζιώγας Χρήστος ,

Οι Υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξ/πολης της παράταξης μας :

Πόντικα Μαρία

Μερκούρης Δημήτριος Π. Πατερόπουλος Κωνσταντίνος Τάκας Ιωάννης

Λύεται η παρούσα συνεδρίαση και η παρούσα διαβιβάζεται νομίμως.