Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης έγινε “μπλε” για τα 100 χρόνια Ελεύθερης Θράκης

Όσοι παρακολουθείτε το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στα social media, θα έχετε ίσως παρατηρήσει ότι η “εικόνα προφίλ” του δεν είναι πλέον στο συνηθισμένο μπορντώ χρώμα του, αλλά έχει γίνει μπλε!

Αυτό συμβαίνει γιατί το ΕΜΘ συμμετέχει στον εορτασμό των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό με έναν επετειακό λογότυπο, που στην ολότητά του είναι ο εξής:

Αυτή είναι η μοναδική δράση του ΕΜΘ για την επέτειο που σηματοδοτεί το έτος 2020 στην ιστορική διαδρομή της Θράκης. Ανάμεσα στις άλλες δράσεις που έχουν σχεδιαστεί είναι και η κατασκευή μίας στήλης με ονόματα προσφύγων από την Ανατολική Θράκη. Η στήλη αυτή θα κατασκευαστεί από τη συρραφή μικρών κεντημάτων συγκεκριμένων διαστάσεων στα οποία θα αναγράφονται ονόματα:

Η ιδρύτρια του Μουσείου Αγγελική Γιαννακίδου επικοινώνησε και προσωπικά τη συγκεκριμένη δράση κάνοντας επαφές με τοπικούς συλλόγους και φορείς.

Η κα Γιαννακίδου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδοσιακών Χορών “ο Έβρος”

Η στήλη που θα κατασκευαστεί από τη συρραφή των κεντημάτων θα επενδυθεί με πλεξι-γκλας και θα αναρτηθεί σε κάποιο σημαίνον κτίριο της Ελλάδας (πιθανότατα στη Βουλή).