Με επίκληση στο συναίσθημα ανήγγειλε την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ η Νέα Δημοκρατία

Με μία “όμορφη” φωτογραφία και ισχυρή επίκληση στο συναίσθημα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε την επερχόμενη ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ (του τεχνικού τμήματος της ΔΕΗ).

Ανήμερα των Φώτων, που η χώρα πλήττονταν από τον “Ηφαιστίωνα” και τις δεκάδες διακοπές ρεύματος στην επικράτεια, ο υπουργός ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook τη φωτογραφία ενός εναερίτη του ΔΕΔΔΗΕ και στο πρόσωπό του συνεχάρη όλους όσοι εργάζονται στο συγκεκριμένο πόστο. “Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη και τους εργαζόμενους του ΔΕΔΔΗΕ, ιδιαίτερα τους εναερίτες, που κατέβαλαν μια τεράστια προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ηλεκτροδότησης μέσα σε χιονοπτώσεις και ανεμοθύελλες. Φυσικά οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να εξαφανίσουν ούτε την κακοκαιρία ούτε το πρόβλημα των χαμηλών επενδύσεων στο δίκτυο όλα τα τελευταία χρόνια” έγραψε ο υπουργός, συνοδεύοντας το μήνυμά του με την εξής φωτογραφία:

Στο ίδιο μήνυμα όμως ανακοίνωσε επίσης ότι “η νέα διοίκηση ξεκίνησε τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού οι οποίες θα συνοδευτούν και από τη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να εξευρεθούν περισσότερα κεφαλαία για επενδύσεις” και κατέληξε ευχαριστώντας για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους της ΔΕΗ.

Στην πραγματική ζωή τώρα, για να αναγγείλει κανείς μία βλάβη στον ΔΕΔΔΗΕ πρέπει να καλέσει -με χρέωση- στον 5ψήφιο αριθμό 11500  ο οποίος φυσικά αντιστοιχεί σε τηλεφωνικό κέντρο με έδρα την Αθήνα, η οποία με τη σειρά της μεταβιβάζει το μήνυμα τοπικά.

Η έλλειψη τεχνικών δε, είναι κάτι περισσότερο από βέβαιη, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές όπως ο Έβρος, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη βλάβη που είχε εκδηλωθεί πριν από μερικές ημέρες στο χωριό Μεταξάδες του Δήμου Διδυμοτείχου και όπως μαρτυρά ο τοπικός πρόεδρος μόνο για να την αναγγείλει στο 11500 χρειάστηκε να ξοδέψει… 4 κάρτες στο κινητό του τηλέφωνο!