Αλεξανδρούπολη: Το “όχι” του Τ. Αρβανιτίδη στην πρόταση της παράταξης του

Μάλλον προβληματισμό και ίσως και συζήτηση περί διαγραφής, δύναται να προκαλέσει η στάση του πρώην προέδρου της ΤΙΕΔΑ Τριαντάφυλλου Αρβανιτίδη, ο οποίος στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αλεξανδρούπολης για το 2019 όχι μόνο δεν στήριξε την πρόταση της παράταξης “Πόλη και Πολίτες”, αλλά ενίσχυσε με τη θετική του ψήφο την πρόταση της παράταξης “Δήμος για όλους πρώτα εσύ”.

Όλα αυτά στην επανάληψη της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2020 που είχε αρχικά συζητηθεί στις 15 Νοεμβρίου, αλλά η απόφαση ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης κατόπιν προσφυγής του επικεφαλής της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” Βαγγέλη Λαμπάκη.

Ο κος Λαμπάκης εξήγησε και στη συνεδρίαση της 30ης Δεκεμβρίου, ότι η Αποκεντρωμένη θα ακύρωνε ούτως ή άλλως την απόφαση της 15ης Νοεμβρίου γιατί αυτή δεν είχε ληφθεί με βάση τη νομιμότητα (σ.σ. αυτόν τον ισχυρισμό του, δεν τον αντέκρουσε κανείς).

H επανα-συζήτηση του προϋπολογισμού προκάλεσε τις τοποθετήσεις των επικεφαλής όλων των παρατάξεων, αλλά και ορισμένων δημοτικών συμβούλων για να καταλήξει στην ψηφοφορία κατά την οποία οι παρόντες κλήθηκαν να ψηφίσουν αρχικά τη συμπληρωματική πρόταση της παράταξης “Πόλη και Πολίτες”, η οποία απέσπασε εννέα ψήφους (και όχι αυτήν του Τ. Αρβανιτίδη) με τον κο Λαμπάκη να σημειώνει ότι αν η συμπληρωματική του πρόταση ψηφιστεί, η παράταξη θα δώσει θετική ψήφο στο σχέδιο του προϋπολογισμού.

Η πρόταση δεν ψηφίστηκε και ακολούθησε η πρόταση του προϋπολογισμού, η οποία απέσπασε 21 θετικές ψήφους, και αυτής του κου Αρβανιτίδη συμπεριλαμβανομένης.