Φέρες: Σουβλίστηκε το μοσχάρι των 300 κιλών

Στη διάθεση των κατοίκων και των επισκεπτών των Φερών τέθηκε λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα της Κυριακής το μοσχάρι των 300 κιλών που έμεινε πάνω στη σούβλα της κεντρικής πλατείας της πόλης πάνω από 24 ώρες.

Η δράση είχε ξεκινήσει το 2012 με πρωτοβουλία ιδιώτη (του αείμνηστου Γιώργου Ζαφειρόπουλου), ο οποίος είχε προσφέρει το σφάγιο για πρώτη φορά με στόχο την προβολή της τοπικής βοοτροφίας και κτηνοτροφίας εν γένει.

Το μοίρασμα του μοσχαριού συνοδεύεται με γλέντι στην κεντρική πλατεία των Φερών εν είδει αποχαιρετισμού στη χρονιά που φεύγει.

Φέτος, σύμφωνα με την ανακοίνωση την πρωτοβουλία ανέλαβαν από κοινού ο δήμος Αλεξανδρούπολης, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος δήμου Αλεξανδρούπολης και η αντιδημαχία Φερών, θίγοντας μάλιστα στη σχετική ανακοίνωση και το γεγονός ότι η δράση είχε εγκαταλειφθεί το 2018.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης όμως, σήκωσε το γάντι και σχολίασε: “Εγκαταλείφθηκε λέει το 2018 (εν. σούβλα). Από ποιον εγκαταλείφθηκε; Πάντως όχι από την Δημοτική Ενότητα Φερών. Στον προϋπολογισμό του 2018 για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, ανάλογη δαπάνη για το δρώμενο πάλι είχε προβλεφθεί. Άλλοι δεν θέλησαν να πραγματοποιήσουν το δρώμενο παίζοντας πολιτικά παιχνίδια σε κάτι που ξεκίνησε από κτηνοτρόφο και στηρίχθηκε μεταξύ άλλων και από τον Δήμο και την Δημοτική Ενότητα Φερών όλα τα προηγούμενα χρόνια, με σκοπό την προώθηση και προβολή των τοπικών κρεάτων”.