Σαμοθράκη: Ο Γιάννης Γλήνιας αντικαθιστά τον Γιώργο Χανό

Μία εβδομάδα μετά τον θάνατο του πρώην δημάρχου Σαμοθράκης Γιώργου Χανού (κεντρικά στη φωτό), καταγράφονται οι πρώτες “ανακατάταξεις” στο δημοτικό συμβούλιο του νησιού. Ο αείμνηστος Γιώργος Χανός στις εκλογές του Μαΐου – Ιουνίου 2019 είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος – θέση που κατείχε έως το τέλος της ζωής του.

Λόγω του θανάτου του όμως, η θέση αυτή έπρεπε να αναπληρωθεί και ως ορίζει ο νόμος “δικαιούχος” αυτής είναι ο πρώτος επιλαχών δημοτικός συμβούλος, που είναι ο πρόεδρος των επαγγελματιών του νησιού Γιάννης Γλήνιας (αριστερά στη φωτό).

“Οσον αφορά την δική μου πλευρά λοιπόν θα ευχηθώ και θα προσπαθήσω. Ο μοναδικός σκοπός να είναι η ανιδιοτελή προσφορά. Ειδάλλως δεν εχω καμία θέση” σχολίασε άμα τη αναλήψη των καθηκόντων του ο κος Γλήνιας, στις 27/12.

Παράλληλα στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά το θάνατο του Γιώργου Χανού, ο πρόεδρος αυτού Φώτης Φωτεινού (δεξιά στη φωτό) προέβη σε μία κίνηση που έχει προκαλέσει πολλά θετικά σχόλια.

Ανακοίνωσε ότι παραιτείται του μισθού του, τον οποίο διαθέτει για τις σπουδές παιδιών της Σαμοθράκης, οι οικογένειες των οποίων βρίσκονται σε οικονομική ένδεια. Όπως είπε, προβαίνει σε αυτή την ενέργεια εις μνήμην του Γιώργου Χανού γι’ αυτό και ατύπως η πρωτοβουλία του έχει χαρακτηριστεί ως “υποτροφία στη μνήμη του Γ. Χανού”.