Η Αδριανούπολη κάνει απολογισμό παράτυπων μεταναστών και κατηγορεί την Ελλάδα

Τον αριθμό των παράτυπων μεταναστών που συνελήφθησαν στην περιοχή της Αδριανούπολης μέσα στο 2019 ανακοίνωσαν οι τουρκικές αρχές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα, στην ευρύτερη περιοχή της Αδριανούπολης συνελήφθησαν μέσα σε ένα χρόνο 123.377 άτομα, που για τα τοπικά δεδομένα είναι αριθμός-ρεκόρ. Το δημοσίευμα του edirnehaber αναφέρει ακόμα ότι σε όλη την Τουρκία συνελήφθησαν πάνω από 500.000 άτομα μέσα στο 2019.

Για άλλη μία φορά η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι κάνει παράνομες επαναπροωθήσεις παράτυπων μεταναστών προς την Τουρκία. Αφού σημειώνει ότι οι συλληφθέντες έχουν ως προορισμό κάποια χώρα στην Ευρώπη και χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως ενδιάμεσο σταθμό, το δημοσίευμα του edirnehaber επικαλείται τη μαρτυρία ενός παράτυπου μετανάστη από το Αφγανιστάν, ο οποίος υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα παράνομης επαναπροώθησης.

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, είχε περάσει στην Ελλάδα μαζί με ένα γκρουπ 40 ατόμων που αφού συνελήφθησαν οδηγήθηκαν σε ένα καμπ. Ο ίδιος καταγγέλλει άσχημη συμπεριφορά από την ελληνική αστυνομία, η οποία -πάντα κατά τα λεγόμενά του- τους έβαλε σε βάρκα και τους έστειλε πίσω.