Ολοκληρώθηκε η αποστολή του δήμου Αλεξανδρούπολης στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”

Έπεσαν οι τίτλοι τέλους για την διήμερη αποστολή του δήμου Αλεξανδρούπολης στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” της Αθήνας, όπου στο πλαίσιο της δράσης FLY ME TO THE MOON – Sounds Greek to me παρουσιάστηκαν έθιμα και δρώμενα από το Δωδεκαήμερο στους διερχόμενους του αεροδρομίου. Στο ίδιο πλαίσιο, όσοι ήθελαν μπορούσαν να δοκιμάσουν εβρίτικες γεύσεις από τον μπουφέ που λειτουργούσε στην αίθουσα -3- του αεροδρομίου.

Τη διεκπεραίωση της αποστολής ανέλαβαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι “Αγία Σοφία” Φερών και Ποντίων Νίψας. Η “Αγία Σοφία” ανέλαβε και την αναπαράσταση του εθίμου του Πουρπούρη που μαζί με την Κορτοπούλα αποτελούν ένα οικείο δίδυμο των μεταμφιέσεων του Δωδεκαημέρου για τον Έβρο -και κυρίως για το βορειότερο τμήμα του, από το οποίο όμως πολλοί έχουν μετοικήσει στην πρωτεύουσα του.

 

Οι Πόντιοι από την άλλη πλευρά αποτελούν επίσης σημαντική ψηφίδα του πληθυσμιακού μωσαϊκού όχι μόνο της Αλεξανδρούπολης, αλλά του Έβρου και της Θράκης εν γένει και παρουσίασαν και αυτοί χορούς και τραγούδια από το δικό τους εθιμικό κύκλο.

Απώτερος στόχος της δράσης, σύμφωνα πάντα με τους διοργανωτές, ήταν η διαφήμιση της περιοχής και η ενδυνάμωση της εικόνας της στο ευρύ κοινό και εν τέλει η προσέλκυση τουριστών.