Στυλιανίδης: “Πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για τα εξοπλιστικά”

Την άποψη ότι στην επικείμενη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για τα εξοπλιστικά στην Ελλάδα, κομίζει στη δημόσια σφαίρα ο Ροδοπίτης βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Κατά την εκτίμησή του, την οποία διατύπωσε χωρίς περιστροφές στο ραδιο Χρόνος 87.5fm, η Ελλάδα πρέπει να ενισχύσει την άμυνά της, με δεδομένο ότι έχει δίπλα της έναν “άτακτο γείτονα”, όπως είναι η Τουρκία, διαφορετικά θα βρίσκεται σε δεινή θέση.

Ο κος Στυλιανίδης δεν ανέλυσε περισσότερο το συλλογισμό του -άλλωστε το κεντρικό θέμα της συνέντευξήw του ήταν η -κατά την άποψή του ρηξικέλευθη- πρότασή του περί υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 έτη.

Επίσης έχει την εκτίμηση ότι “η ένταση αυτή που ζούμε τώρα είναι η κρισιμότερη που ζούμε μετά το 1974, διότι θα προσδιορίσει τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών στο Αιγαίο και την ΝΑ Μεσόγειο για τα επόμενα χρόνια” και πραγματικά προκαλεί αλγεινή εντύπωση η δήλωσή του αυτή, διότι προκαλει μία σειρά συνειρμών, τους οποίους δεν θα αναλύσουμε περαιτέρω, αλλά θα αφήσουμε στην κρίση του καθενός…