Έβρος: Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θέλει να “σφραγίσει” το νομό έναντι των λαθροδιακινητών

Το σχεδιασμό του υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την πάταξη του μεταναστευτικού/προσφυγικού και δη την εμπλοκή του στρατού σε αυτό, εξήγησε στους διοικητές μονάδων και σχηματισμών στον Έβρο κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή, ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στόχος της κυβέρνησης είναι να “σφραγίσει” τα περάσματα που χρησιμοποιούν κατά μήκος του ποταμού οι διακινητές των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων, με εκτιμώμενο αποτέλεσμα την τελική αποτροπή τους.

Αυτό όμως προϋποθέτει “αλλαγές” στον τρόπο που θα κινούνται πλέον οι αγρότες στον κάμπο του Έβρου και ειδικά στις παραποτάμιες περιοχές και ήδη υπήρξαν και οι πρώτες αντιδράσεις, έστω και μέσω facebook.

Ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου του Δ. Αλεξανδρούπολης Κώστας Αλεξανδρής, σχολίασε σε σχετικό post της δημοσιογράφου Μελχροινής Μαρτίδου: “Πραγματικά αναρωτιέμαι ποιοι είναι οι συμβουλάτορες μιας τόσο έξυπνης και σύγχρονης ιδέας .
Εάν νομίζουν κάποιοι ότι το πρόβλημα ήταν οι διαβάσεις στης περιοχες της τάφρου και θα λυθεί με το κλείσιμο τους εμείς ως αγρότες δεν έχουμε κανένα πρόβλημα ,αλλά δυστυχώς γελιούνται .
Μπορούμε εντέλει για να βρούμε λύση να αποκλείσουμε τα πάντα και στο τέλος να μην μπαίνουν ούτε αγρότες ούτε κτηνοτρόφοι ούτε ψαράδες για να ρημάξουν τα πάντα”. 

Εν αναμονή της λειτουργικότητας του σχεδιασμού, πάντως, ασφαλείς πληροφορίες του “R” αναφέρουν ότι οι στρατιωτικές περιπολίες στο ποτάμι πυκνώνουν και μάλιστα στις περιπτώσεις που δεν επαρκεί το προσωπικό των παρέβριων μονάδων για τις εν λόγω περιπολίες μετακινούνται και άτομα από μονάδες της Αλεξανδρούπολης.