Για έναν χρόνο ακόμη η Ζαντε Ferries στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη

Η επτανησιακή εταιρία Ζάντε Ferries και το πλοίο “Αδαμάντιος Κοραής” θα παραμείνει στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη τουλάχιστον για έναν χρόνο ακόμη. Αυτό προκύπτει από τη σύμβαση που υπέγραψε ο εκπρόσωπος της εταιρίας με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και η οποία, ανάμεσα στα άλλα αναφέρει: “Η παρούσα σύμβαση ισχύει για το χρονικό διάστημα από 10/12/2019 μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού και τη σύναψη της σχετικής συμβάσεως της εν λόγω δρομολογιακής γραμμής και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 31/10/2020”. 

Κατά πολλούς, η σύμβαση αυτή σημαίνει τέλος μιας εποχής για τη Σαμοθράκη που μετά από δέκα και πλέον χρόνια δεν εξυπηρετείται πλέον από την SAOS Ferries, αλλά από μία άλλη εταιρία. Ωστόσο από την ανάγνωση της σύμβασης, δεν προκύπτει απολύτως μόνιμη αποπομπή της προηγούμενης εταιρίας, σε συνδυασμό δε και με το γεγονός ότι ο εφοπλιστής Φώτης Μανούσης έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής στον διαγωνισμό.

Προς το παρόν δεν έχει κάνει κάποια δήλωση ή σχόλιο επί της συγκεκριμένης εξέλιξης, ούτε έχει ενημερώσει αν έχουν αλλάξει οι προθέσεις του.

Οι εργαζόμενοι της SAOS Ferries πάντως δεν ετοιμάζουν προς το παρόν τουλάχιστον κάποια νομική προσφυγή και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του “R” οι περισσότεροι από αυτούς (ήταν περίπου 50) έχουν “βρει κάτι άλλο να κάνουν”.

Όλη η σύμβαση: ΣΥΜΒΑΣΗ_ΖΑΝΤΕ