17.335 ευρώ για τη Χριστουγεννιάτικη Φωταγώγηση του Δημαρχείου για 3 μέρες

Μπορεί η νέα δημοτική αρχή να δηλώνει άπειρη και να ζητάει πίστωση χρόνου, αλλά στις απευθείας αναθέσεις δείχνει ιδιαίτερη σπουδή και μάλιστα σε εταιρείες κατά προτίμηση εκτός Αλεξανδρούπολης, Έβρου και Θράκης.

Συγκεκριμένα με νέα σημερινή απόφαση (310/10-12-2019) του δημάρχου, ανατέθηκε και πάλι σε εταιρεία με έδρα την Αθήνα και διακριτικό τίτλο «Project 210», αυτή την φορά η φωταγώγηση του κτιρίου του δημαρχιακού μεγάρου της Αλεξανδρούπολης αποκλειστικά για 3 μόνο ημέρες, αντί ποσού 17.335,20 € !!! Την ίδια στιγμή η παραλιακή οδός Βασιλέως Αλεξάνδρου με τα γνωστά προβλήματα από τις εργασίες ενός «τυφλού» ποδηλατόδρομου, παραμένει σκοτεινή χωρίς κανένα Χριστουγεννιάτικο στολισμό, όπως και πολλά άλλα κομβικά σημεία της πόλης. 

Επειδή το ποσό είναι ιδιαίτερα υψηλό και θα πληρωθεί από τα χρήματα των δημοτών, θυμίζω πως και στην Αθήνα γίνονται ανάλογες τρισδιάστατου τύπου φωταγωγήσεις, αλλά η εκεί δημοτική αρχή παρόλο που τα μεγέθη είναι διαφορετικά για μια Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, έχει φροντίσει αυτές οι χρηματοδοτήσεις να γίνονται από ιδιώτες χορηγούς.  

Τέλος επισημαίνεται πως είχε προηγηθεί πριν από λίγες ημέρες και πάλι με απόφαση δημάρχου (36722 /25-11-2019) απευθείας ανάθεση  στην εταιρεία ΜΙΧΟΠΟΥΛΟ Ι & Χ Ο.Ε. (ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Δ/ΝΣΗ : ΒΟΣΠΟΡΟΥ 32 16777 ΕΛΛΗΝΙΚΟ) για την  «ανάπτυξη της διαδικτυακής πύλης του Δήμου Αλεξανδρούπολης» αντί ποσού  23.560,00 €. 

Στο εύλογο ερωτήμά μου που είχα απευθύνει δημόσια και τότε στην δημοτική αρχή αν υπήρχε εταιρεία σε τοπικό επίπεδο στην οποία να ανατρέξουμε για να αναπτύξουμε την διαδικτυακή πύλη του Δήμου Αλεξανδρούπολης, δεν πήρα ποτέ απάντηση. 

Προσωπικά είχα ασκήσει έντονη κριτική στην προηγούμενη διοίκηση για ανάλογες αναθέσεις σε εταιρείες εκτός της περιοχής μας, αλλά το γεγονός ότι σε διάστημα μόλις 3 μηνών έχουμε συνεχείς παρόμοιες αποφάσεις από μια νέα δημοτική αρχή που υποτίθεται θα έφερνε κάτι το διαφορετικό, θα πρέπει να μας ανησυχεί ιδιαίτερα.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης 

Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.