Ο Δήμαρχος Σουφλίου θέλει να οργανώσει τους δημότες του κατά των «λαθρομεταναστών»

Την έντονη κινητικότητα παράτυπων μεταναστών, αλλά και τις φθορές που ορισμένοι εξ αυτών προκαλούν σε περιουσίες δημοτών ειδικά στον ορεινό όγκο, θίγει με ανάρτηση του στο Facebook, ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος.

Αφορμή για τη δημοσίευσή του, αποτέλεσε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ποιμνιοστάσιο ενός χωριού του δήμου Σουφλίου και η οποία κατά την εκτίμηση του κου Καλακίκου προκλήθηκε από «λαθρομετανάστες». Ανεξαρτήτως της αιτίας που την προκάλεσε, η φωτιά κατέστρεψε το ποιμνιοστάσιο και οδήγησε την δήμαρχο να γράψει τα εξής:

«Ακόμη μια περιουσία ενός συνδημότη μας καταστρέφεται σήμερα απο φωτιά που προκάλεσαν οι Λαθρομετανάστες . Εκφράζουμε την έντονη αγανάκτηση και ανησυχία για την ανασφάλεια που αισθάνονται οι κάτοικοι του ορεινού όγκου του Δημου Σουφλίου. Οι ροές αλλοδαπών που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας έχουν λάβει τρομακτικές και μη διαχειρήσιμες διαστάσεις. Φθορές σε περιουσίες, διαμονή σε ακατοίκητα σπίτια, ανεξέλεγκτη κυκλοφορία ομάδων αλλοδαπών στο οδικό δίκτυο, ελεύθερη προσβασιμότητα αγοράς στα υπάρχοντα καταστήματα, μεγαλύτερος αριθμός αλλοδαπών που διακινείται εντός των οικισμών απο τους μόνιμους κατοίκους, τρομοκρατία για τους κατοίκους απο τις συνεχείς επισκέψεις ανεπιθύμητων αλλοδαπών που ζητούν να εισέλθουν στα σπίτια τους για παροχή τροφίμων η παροχή προστασίας απο τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Εντός ενός δεκαημέρου ολοσχερή καταστροφή απο πυρκαγιά δυο ποιμνοστασίων φτωχών συνδημοτών μας απο ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, τι περιμένουν οι αρμόδιοι αλλο, αν αδυνατούν να μας το πουν διαφορετικά ο Δήμος θα οργανώσει τους πολίτες του και θα προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία τους!!!» 

Το ερώτημα βέβαια είναι τι εννοεί ο κος Καλακίκος με την κατακλείδα της δημοσίευσής, αν και στα σχόλια του συγκεκριμένου post διευκρίνισε τα εξής: «Καλησπέρα Κατερίνα, το ποτήρι της υπομονής ξεχείλισε, άμεσα μέτρα η οφείλουμε εντός των νόμιμων πλαισίων να προστατέψουμε και να παρέχουμε ασφάλεια στου πολίτες να έχουν πρόσβαση στις περιουσίες τους!!!».

Η ανάρτησή του: