«Η παράξενη παρέα του Ορφέα» ταξιδεύει στην πόλη των Κάστρων

Το παραμύθι του δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα«Η Παράξενη Παρέα του Ορφέα», που κυκλοφορεί  από τον Εκδοτικό Οργανισμό ΛΙΒΑΝΗ,  θα παρουσιασθεί μουσικοδιαδραστικά στο Διδυμότειχο, στον παιδότοπο  «Families»,  την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 11.30 το πρωί..

Οι ήρωες του παραμυθιού, εικονογραφημένοι από την Παναγιώτα Καρτσακάλη, προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε ένα ταξίδι µε το λεωφορείο της φιλίας  με σταθμούς αυτούς της τέχνης, της μουσικής, της συντροφικότητας και της αποδοχής της διαφορετικότητας.

Μουσική σύνθεση και παρουσίαση μελοποίησης  του παραμυθιού:

Γιώργος Μανάκας , Συνθέτης, Παιδαγωγός.

Συμμετέχει η δίφωνη παιδική χορωδία του Ωδείου  «Θρακία Μούσα» Διδυμοτείχου.

Θεατρικό παιχνίδι: Μαρία Παπαδοπούλου , ηθοποιός.

Προλογίζει η Μαρία Μανάκα, δημοσιογράφος.

Το βιβλίο:

Mια απρόβλεπτη και παράξενη παρέα ζώων ξεκινά   ένα μακρύ ταξίδι, για να συναντήσει στη Θράκη τον μυθικό Ορφέα στο παραμύθι του  δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα, «Η παράξενη παρέα του Ορφέα», που κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οίκο Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ.

Ένα καγκουρό που δεν έλεγε το ρο, μια καμήλα που μασούσε μόνο μήλα, ένα τζιτζίκι που τρελαινόταν για τζατζίκι, μια αρκούδα συγγραφέας,  ένα πελαργός  αργός, ένα παπαγάλος  Γάλλος, ένας  κροκόδειλος  δειλός, ένας  γάτος  καλλιτέχνης, μια χελώνα με μπικίνι, ένας ουρακοτάγκος που χόρευε τάνγκο, ένας  σκαντζόχοιρος  με τζελ.

Ο Ορφέας  με τη λύρα και τη μουσική του τα σαγηνεύει  και τους αλλάζει τη ζωή.

Ένα  έμμετρο παραμύθι, για τη δύναμη της μουσικής, για τις αξίες της φιλίας και της συντροφικότητας  και για την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Μια σύγχρονη, παιδική, «Κιβωτός του Νώε».

Διοργάνωση:

Εκδοτικός Οίκος  ΛΙΒΑΝΗ

Βιβλιοπωλείο  «ΠΑΠΥΡΟΣ»

Ωδείο  «Θρακία Μούσα»