Φέρες: Τσιπάρονται και στειρώνονται τα σκυλιά του Λυκείου που έγιναν αιτία κατάληψης

Τα πιο διάσημα αδέσποτα σκυλιά ζουν στις Φέρες του Έβρου, αφού ορισμένα από αυτά έγιναν ως και αιτία κατάληψης στο Γενικό Λύκειο της πόλης, με τους μαθητές να καταγγέλλουν ότι η συμπεριφορά τους προκαλεί προβλήματα τόσο κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο σχολείο, όσο όμως και στη μετάβαση από τα σπίτια τους προς αυτό και αντίστροφα.

Η κατάληψη των μαθητών προκάλεσε μεγάλη συζήτηση, ειδικά στα social media και έληξε μετά από 48 ώρες, ωστόσο ξεκίνησε μία προσπάθεια διαχείρισης του ζητήματος. Ήδη ο κτηνίατρος του Δημοτικού Καταφυγίου με τους αρμόδιους υπαλλήλους επισκέφθηκε το σχολείο προκειμένου να εμβολιαστούν, να αποπαρασιτωθουν και να τσιπαριστουν οι σκύλοι που εισέρχονται στο χώρο του σχολείου και έρχονται σε επαφή με τους μαθητές και απώτερο στόχο να μπει ένα τέλος στην αγωνία γονιών και μαθητών.

Αξίζει όμως να σημειωθεί και το σχόλιο εθελόντριας που συμμετείχε στην “επιχείρηση” και η οποία έγραψε: “πάντως τζάμπα τον εξοπλισμό που κουβαλήσαμε,τα σκυλάκια είναι κάτι περισσότερο από φιλικά,φαίνεται άλλωστε που περίμεναν να εμβολιαστούν σαν τις γιαγιάδες στο ΙΚΑ”.