Έλαμψαν τα παιδικά χαμόγελα, στην πεζοπορία του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ

Οι πεζοπορικές διαδρομές από τον σύλλογο ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται θεσμός! Την ημέρα εορτασμού της 17 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η δεύτερη πεζοπορία του συλλόγου, αύτη τη φορά για παιδιά ηλικίας 6 ως 13 ετών, στην περιοχή των Ιαματικών Λουτρών του Δήμου Τραιανούπολης.

Πάνω από 30 παιδιά με συνοδεία των γονιών από την Αλεξανδρούπολη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Θράκης, έχοντας ως αφετηρία τα Ιαματικά λουτρά περπάτησαν στο μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή του γειτονικού λόφου που φιλοξενεί το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου.  Τα παιδιά με την βοήθεια και καθοδήγηση της Κικής Τσακαλδήμη, έμαθαν πώς να θέτουν στόχους και  πώς να τους κατακτούν όσο μικροί ή μεγάλοι κι αν είναι αυτοί. Βήμα-βήμα τα πιτσιρίκια ανέβηκαν την δική τους πρώτη κορυφή φτάνοντας στα 168μ μαθαίνοντας να βιώνουν με χαρά το συναίσθημα της κατάκτησης του στόχου αλλά και της ικανοποίησης κατά την διαδικασία. Ήρθαν σε γνωριμία με έννοιες όπως αυτές της ομάδας, της αλληλοϋποστήριξης και  του σεβασμού προς τους συνοδοιπόρους αλλά και τη φύση.

Η συνολική απόσταση των 3 χιλιομέτρων διανύθηκε εντός μίας ώρας και τριάντα λεπτών με ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, δίνοντας την ευκαιρία στους πεζοπόρους να απολαύουν την θέα γύρω τους κατά την διάρκεια της πεζοπορίας αλλά και από  την κορυφή του λόφου αφήνοντας  την ματιά τους να περιπλανηθεί από τις εκβολές του Δέλτα του Έβρου ως τα βάθη των παραλίων της γειτονικής Τουρκίας. Μετά από ένα σύντομο διάλλειμα, την παραδοσιακή φωτογραφία της ομάδας στην κορυφή και αφού απόλαυσαν ένα ελαφρύ γεύμα, επέστρεψαν στο σημείο εκκίνησης.

Στην επιστροφή έγινε σύντομη ενημέρωση στους παρευρισκομένους, από τους ανθρώπους του ΔΡΟΜΕΑ, σχετικά με  την ιστορική σημασία των Ιαματικών λουτρών, αλλά και της Χάνας, που χάνεται στα βάθη της Ρωμαϊκής εποχής.

Από εκεί η σκυτάλη δόθηκε ξανά στην Κική η οποία «μετέφερε» τα μέλη της ομάδα (και κυρίως τα μικρά παιδιά που η φαντασία τους καλπάζει) ως την ψηλότερη κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ,  αφού μοιράστηκε μαζί τους την διαδικασία προετοιμασίας και συλλογής του κατάλληλου εξοπλισμού για μια τέτοιου είδους αποστολή. Τα πιτσιρίκια δεν έχασαν την ευκαιρία να περιεργαστούν από κοντά τον εξειδικευμένο ορειβατικό εξοπλισμό που έφερε επί τόπου, ενώ παράλληλα την βομβάρδισαν με δεκάδες ερωτήσεις.

Η οργανωμένη πεζοπορία στην Αλεξανδρούπολη, είναι πλέον γεγονός και νέοι προορισμοί αναμένονται να ανακοινωθούν στην ηλεκτρονική σελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του συλλόγου ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ. Μείνετε συντονισμένοι και κλείστε τη θέση σας εγκαίρως καθώς η ζήτηση είναι αυξημένη και οι θέσεις περιορισμένες.