To 1ο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ρομποτικής στην Αλεξανδρούπολη

Το Κέντρο Πληροφορικής Computer Action με το Κέντρο Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης T.L.C. διοργανώνουν, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, τους περιφερειακούς αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ρομποτικής T.L.C. Είναι πολύ σημαντικό ότι το Πρωτάθλημα αυτό φιλοξενείται στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και θα πρέπει να στηριχθεί κατάλληλα από όλους τους Δημόσιους και Ιδιωτικούς Φορείς Εκπαίδευσης, ώστε να συνεχιστεί η παρουσία του Πρωταθλήματος στην πόλη μας και να έχουν τα παιδιά ένα διαφορετικό κίνητρο για μάθηση και δημιουργία. 

Το Ρομποτικό Πρωτάθλημα αυτό απευθύνεται σε ηλικίες Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και διεξάγεται ξεχωριστά για κάθε ηλικιακή ομάδα. Έχει έξι αγωνιστικές οι οποίες θα πραγματοποιούνται περίπου μια φορά κάθε μήνα.

Είναι πολύ ενδιαφέρον Πρωτάθλημα γιατί τα παιδιά έχουν τρεις ώρες να επιλύσουν το θέμα του διαγωνισμού που ανακοινώνεται εκείνη την ώρα, οπότε και δημιουργούν διαφορετικές και ευφάνταστες ρομποτικές κατασκευές και λύσεις για το ίδιο θέμα.

Οι ομάδες των παιδιών αποτελούνται από 2 – 3 άτομα και μπορούν να συμμετέχουν με οποιοδήποτε ρομποτικό κιτ διαθέτουν (LEGO WeDo2, Mindstorms, Arduino, Raspberry κ.α.). Οι συμμετοχές των παιδιών μπορούν να γίνουν έως και Παρασκευή 22/11/2019 το πρωΐ.

Η Πρώτη αγωνιστική του Πρωταθλήματος, θα λάβει χώρα την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 17:00 – 20:00, στο χώρο του Νομαρχείου (Σουλίου 2, Αλεξανδρούπολη). Κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκθέσεις LEGO στο χώρο του φουαγιέ από παιδιά 3 – 10 ετών.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.