Πόλη και Πολίτες: “Ο νέος δήμαρχος και η ομάδα του”

Δυστυχώς στο πιο αποφασιστικό Δημοτικό Συμβούλιο, αυτό της Παρασκευής, ο νέος Δήμαρχος απέδειξε όχι μόνο πόσο άπειρος είναι, (αυτό ήταν άλλωστε δεδομένο και έως ένα σημείο συγχωρητέο) αλλά πόσο κακεντρεχής και ολίγιστος ειναι, και τούτο διότι:

α) Δεν τοποθετήθηκε στο ελάχιστο, ενώ το θέμα τεχνικό πρόγραμμα και οικονομικός προϋπολογισμός καθορίζουν τον κάθε Δήμο για ολόκληρη χρονιά  ή  και σε βάθος τετραετίας.

β) Απαξίωσε όλες τις παρατάξεις, αφού ήταν σαν να μην υπήρχε στο Δημοτικό Συμβούλιο αρνούμενος να προσθέσει στο τεχνικό πρόγραμμα,   έργα για τα οποία αγωνιζόμαστε τα τελευταία χρόνια να υλοποιήσουμε.

γ) Τα έργα αυτά δεν επιβάρυναν τον προϋπολογισμό του Δήμου ούτε ένα  ευρώ , αφού όλα ήταν από ευρωπαϊκά χρήματα ΕΣΠΑ.

δ) Ακύρωσε με την άρνηση του όλα τα έργα της Ενέργειας, πλην του γεωθερμικού των 6.500.000€,  το οποίο  όμως ολοκληρώσαμε εμείς αποκλειστικά.

ε) Δεν δέχθηκε την ένταξη στο Τεχνικό Πρόγραμμα του κόμβου των Δικέλλων, ενώ ολοκληρώσαμε την μελέτη πριν 6 μήνες και βρίσκεται προς έγκριση στην ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε .

στ) Αρνήθηκε την ένταξη ενός δημοτικού σχολείου και 3 νηπιαγωγείων στο τμήμα των 32 στρεμμάτων που κατοχυρώσαμε στο πάρκο Αλτιναμάζη, ως και 3 γήπεδα μπάσκετ-βόλεϊ και 8Χ8 ποδοσφαίρου στα 17 στρέμματα του πάρκου, ανατολικά.

ζ)Τέλος αρνήθηκε να συμπεριλάβει το έργο παραγωγής ΠΕΛΕΤ στη Τραϊανούπολη, που θα απάλλασσε τα δημοτικά σχολεία και τα δημοτικά κτίρια από το πετρέλαιο και θα εξοικονομούσε  1.000.000,00€ περίπου ετησίως στα ταμεία του Δήμου.

Κι’ όλα αυτά, ενώ ταυτόχρονα του προσφέραμε την συναίνεση μας, δηλώνοντας ότι δεν θα καταψηφίσουμε ούτε το τεχνικό  πρόγραμμα,  ούτε τον προϋπολογισμό, γιατί η βούληση μας είναι να προάγουμε το καλό του Δήμου μας.

Δυστυχώς ο νέος Δήμαρχος δείχνοντας ότι δεν αντιλαμβάνεται την γενναία πολιτική συμπεριφορά μας και την επιθυμία μας να προσφέρουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία διοίκησης 9 ολόκληρων ετών, αρνήθηκε  όλα τα παραπάνω, οδηγώντας τον Δήμο Αλεξ/πολης σε περιπέτειες και γυρνώντας τον πίσω πολλά χρόνια,  αφού ακυρώνει αγώνα πολλών ετών.

Εμείς παρ’ όλα αυτά ψηφίσαμε όλα τα συνεχιζόμενα έργα μας, που ήταν το 95% του όλου νέου τεχνικού προγράμματος.

Τέλος και ενώ η συζήτηση του τεχνικού προγράμματος  έπρεπε  να ολοκληρωθεί στις 8:30 μ.μ (με ώρα έναρξης 8.30 μ.μ. για τον οικονομικό προϋπολογισμό) αυτή ολοκληρώθηκε την 11:00 μ.μ. και προ αυτού ζητήσαμε η συζήτηση για τον Οικονομικό Προϋπολογισμό να διακοπεί, ως ο νόμος όριζε για την Κυριακή, αφού τουλάχιστον άλλες 3 ώρες θα χρειαζόταν, πλην όμως ο νέος Δήμαρχος, είτε γιατί δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα του θέματος είτε γιατί θέλει να ξεμπερδεύει χωρίς να μιλάει κανείς στα δημοτικά συμβούλια,  όπως ο ίδιος άλλωστε,  αρνήθηκε την διακοπή. Ήταν αντιληπτό πλέον ότι το μόνο που έμενε ήταν να αποχωρήσουμε ως παράταξη και να μην πάρουμε μέρος σ’ αυτό το παιχνίδι, όπου μιλάει μόνο η αντιπολίτευση και ήταν βέβαια η διάρκεια άλλες τρείς ώρες δηλαδή θα τελειώναμε δύο ώρες περίπου μετά τα μεσάνυχτα.

Δεν ενοχλεί ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος είναι απελπιστικά αδύναμοι και μόνοι, ενοχλεί όμως το γεγονός ότι θέλουν να είναι μόνοι, βάζοντας τον πρώτο μέχρι τώρα Δήμο σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, στην ολοκληρωτική αφάνεια.

 

 

Δημοτική παράταξη Αλεξανδρούπολης

«ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ»