Ποινικός Κώδικας: Επιστρέφει το αυτόφωρο για τη μουσική μετά τις δέκα

Τον Φεβρουάριο του 1994 ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Στέλιος Παπαθεμελής έφερε τα πάνω κάτω στη νυχτερινή Αθήνα καθώς τότε άρχισε να ισχύει ο νόμος που απαγόρευε στα νυχτερινά μαγαζιά να λειτουργούν μετά τις 2.00 τα ξημερώματα. Το αποτέλεσμα ήταν οι «ξενύχτηδες» να μεταφερθούν στην πλατεία Συντάγματος και να διαδηλώνουν κατά της συγκεκριμένης απόφασης.

Τα χρόνια πέρασαν και σήμερα οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης είναι και πάλι ανάστατοι καθώς ο νέος Ποινικός Κώδικας μετατρέπει σε πλημμέλημα την παραβίαση του ωραρίου της μουσικής τις ώρες κοινής ησυχίας, καθώς και την συνέχιση της πέραν του ωραρίου εκτός αν έχει δοθεί παράταση από τον Δήμο αλλά και οι φωνασκίες των θαμώνων.

Αυτό σημαίνει ότι εάν ο υπεύθυνος του μαγαζιού εάν είναι παρών όταν σημειώνεται η παράβαση θα συλλαμβάνεται για να περάσει αυτόφωρο. Μάλιστα εάν ο εκάστοτε Δήμος δεν έχει δώσει παράταση ωραρίου για την μουσική τα μαγαζιά θα πρέπει να σταματούν να παίζουν τραγούδια στις δέκα το βράδυ (τον χειμώνα) και στις έντεκα (το καλοκαίρι).

 

ethnos.gr