Ν. Γκαρά: Θετική έκβαση στη σύσκεψη για τη λειτουργία του Τμήματος Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 07 Νοεμβρίου, στην έδρα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, έκτακτη σύσκεψη για το μέλλον και τη λειτουργία της Νοσηλευτικής Σχολής στο Διδυμότειχο η οποία και είχε θετική έκβαση.

Η Βουλευτής Έβρου, Νατάσα Γκαρά, λόγω της υποχρεωτικής παρουσίας της σε κοινοβουλευτικές διαδικασίες, συμμετείχε στη σύσκεψη διά εκπροσώπου, μεταφέροντας την αναγκαιότητα να προχωρήσει η αναβάθμιση του Τμήματος της Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο, γεγονός που θα έχει πολλαπλασιαστικά θετικές συνέπειες συνολικά για το Νομό Έβρου.

Η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων προσπάθησε να βάλει από την πρώτη στιγμή εμπόδια στη Δημόσια Εκπαίδευση, αλλά και στη λειτουργία της Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο, γεγονός που αποδεικνύεται και από τη σημερινή απόφαση της κα Κεραμέως να ανασταλεί η λειτουργία 38 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων. Υπό αυτή  την έννοια και παρά τις δυσκολίες του νέου εγχειρήματος, θεωρείται απολύτως θετική η απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος να υλοποιήσει άμεσα τον Νόμο 4610/2019 που ψήφισε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με  τον οποίο η Νοσηλευτική Σχολή στο Διδυμότειχο αναβαθμίστηκε σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Η σημερινή θετική εξέλιξη αναμένεται να αναβαθμίσει συνολικά τον θεσμό της εκπαίδευσης στον Νομό μας, αλλά και να επιδράσει θετικά στον οικονομικό και κοινωνικό βίο της ευρύτερης περιοχής.

Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους θεσμικούς εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, να στηρίξουν την ανάπτυξη του Τμήματος Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο και τώρα και στο μέλλον.

 

 

Η Βουλευτής Έβρου,

Νατάσα Γκαρά