Αλεξανδρούπολη: Έγινε η 1η Γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων σκύλων

Εννέα σκυλιά, εκ των οποίων τα τέσσερα κουτάβια έκαναν την “πρεμιέρα” ενός νέου θεσμού στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για την 1η Γιορτή Υιοθεσίας Σκύλων, που διοργανώθηκε από το Δήμο Αλεξανδρούπολης, τη δημοτικής κοινότητας Αλεξανδρουπολης,  Κτο Δημοτικό καταφύγιο Αδέσποτων και φιλόζωους της πόλης με στόχο τη διάδοση του μηνύματος της υιοθεσίας.

Τα σκυλάκια “εκτέθηκαν” στην αυλή της δημοτικής βιβλιοθήκης και τα τέσσερα εξ αυτών φιλοξενούνται στο Καταφύγιο, ενώ τα υπόλοιπα πέντε από φιλόζωους, που έχουν αναλάβει τη φροντίδα του ιδίοις εξόδοις.

“Το καταφύγιο έχει πλέον “ανοίξει” για το κοινό”, είπε στο “R”  ο κτηνίατρος του Καταφυγίου Γιάννης Κωνσταντέλης αποκαλύπτοντας ακόμη ότι η Γιορτή Υιοθεσίας θα διοργανώνεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Τα ζώα δίνονται στους νέους τους κηδεμόνες υγιή, αποπαρασιτωμένα, στειρωμένα, τσιπαρισμένα και εμβολιασμένα, ενώ υπάρχει και δυνατότητα αλλαγής στο όνομα του τσιπ, αν ο κηδεμόνας το επιθυμεί.

Στο Δημοτικό Καταφύγιο αυτή την περίοδο φιλοξενούνται περίπου 100 ζώα και έχουν γίνει 30 υιοθεσίες στους τελευταίους έξι μήνες. Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και εκτός Αλεξανδρούπολης καθώς μέσα από τα δίκτυα των φιλόζωων τα ζώα μπορούν να φτάσουν πλέον εύκολα και με ασφάλεια στους κηδεμόνες τους, όπου κι αν βρίσκονται αυτοί.

Όποιος ενδιαφέρεται να υιοθετήσει ένα αδεσποτάκι, μπορεί να επικοινωνήσει με το Καταφύγιο στο τηλέφωνο 25510-34101 και “να διαλέξει σκύλο ή να αφήσει κάποιον σκύλο να τον διαλέξει”, όπως λέει ο κος Κωνσταντέλης.