Μεγάλη διάκριση του φιλμ μικρού μήκους “Αλεξανδρούπολη” στον διαγωνισμό Skypixel Short Film Contest 2019

Το φιλμ μικρού μήκους “Αλεξανδρούπολη” που δημιούργησε ο πολυβραβευμένος εβρίτης δημιουργός Κώστας Γκουρλουμένος (Kostas Gur) μοιράστηκε το 2ο βραβείο στην κατηγορία του, “Big moments starts small”, στον παγκόσμιο διαγωνισμό που διενεργεί κάθε χρόνο το γνωστό portal εναέριων καλλιτεχνικών δημιουργιών SkyPixel, με χορηγούς την DJI, την Western Digital και την SanDisk.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική καλλιτεχνική επιτυχία δεδομένου του ότι στον διαγωνισμό στάλθηκαν δεκάδες χιλιάδες συμμετοχές και η “Αλεξανδρούπολη” είχε να συναγωνισθεί βίντεο από κάθε γωνιά του πλανήτη, διάσημη ή μή!

Η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε για την δημιουργία του ήταν αυτή της χρονικής επιτάχυνσης με timelapses και hyperlapses.
Το βίντεο ολοκληρώθηκε στα τέλη του Αυγούστου του 2019 και από την πρώτη στιγμή που συμμετείχε στον συγκεκριμένο διαγωνισμό έλαβε σταδιακά όλες τις διακρίσεις του SkyPixel, “Επίσημη επιλογή”, “Επιλογή εβδομάδας”, “Πιο δημοφιλές εβδομάδας” με αποκορύφωμα την δεύτερη θέση στην κατηγορία του, με την ανακοίνωση των νικητών στις 31 Οκτωβρίου του 2019.
Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από αναγνωρισμένους κινηματογραφιστές και διαφημιστές:
Shenghui Hua, Κίνα, Κινηματογραφιστής (Columbia University),
Tomokazu Yamada, Ιαπωνία, Κινηματογραφιστής & Σκηνοθέτης (Nihon University College of Art)
Howard Furuta, Ιαπωνία, Διαφημιστικής & Σκηνοθέτης,
Alex Meliss, Ιταλία, Διαφημιστής μεγάλων brand (Jeep, RedBull, GoPro, The North Face, DJI, Sony)

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κώστας Γκουρλουμένος είναι ο μοναδικός έλληνας δημιουργός που βραβεύεται από το Skypixel και μάλιστα για δεύτερη συνεχή χρονιά μιας και έλαβε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία του και στον αντίστοιχο διαγωνισμό του 2018!

Για την επιτυχία αυτή ο Κώστας δήλωσε:

“Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω το SKYPIXEL και την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού για την μεγάλη αυτή τιμή που μου έκανε. Μου δίνει ιδιαίτερη χαρά να βλέπω από σήμερα την αγαπημένη μας πόλη του Έβρου “Αλεξανδρούπολη” να προβάλλεται μέσα από το βίντεό μου στην πρώτη σελίδα του Skypixel δίπλα σε βίντεο που προβάλλουν ξένες χώρες και διάσημους τουριστικούς προορισμούς.
Όσο αφορά το περιεχόμενο του βίντεο, αυτήν την φορά πρωτοτύπησα και δεν χρησιμοποίησα καθόλου εναέρια πλάνα μιας και ήθελα να δείξω την ομορφιά της πόλης ως ένας απλός περιηγητής.
Με ενδιέφεραν τα ορόσημα της πόλης, οι εκκλησίες της, το λιμάνι της, τα πάρκα της αλλά και οι άνθρωποί της, η καλοκαιρινή νυχτερινή βόλτα στην παραλία, το λούνα παρκ και γενικά ό,τι γεύεται από αυτήν κάποιος που την ανακαλύπτει περπατώντας.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν στην δημιουργία του και ιδίως τους μικρούς Δημήτρη Γκουρλουμένο, Μαρία, Δημοσθένη και Γιώργο Σαρσάκη που με μεγάλο ενθουσιασμό συμμετείχαν στα γυρίσματα.
Το βίντεο το αφιερώνω σε όλους τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης μιας και αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές του!”