Το «ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» ανοίγει τις πύλες του στο 10ο Δημοτικό της Αλεξανδρούπολης

Το «ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!» ανοίγει τις πύλες του στο 10ο Δημοτικό της Αλεξανδρούπολης για 7η συνεχή χρονιά με 8 εργαστήρια και 13 τμήματα από τις 4 Νοεμβρίου 2019 έως και τις 31 Μαΐου 2020!

Το «Ανοιχτό Σχολείο!» είναι ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Συλλόγου Γονέων του 10ου Δημοτικού σχολείου της Αλεξανδρούπολης, που υλοποιείται για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, με εκατοντάδες συμμετέχοντες μαθητές ηλικίας 5-12 ετών από όλα τα σχολεία της πόλης.

Κεντρικό μήνυμά μας: ‘‘Το σχολείο κάθε απόγευμα ανοιχτό – καθ’ όλη τη σχολική χρονιά!’’.

Εφέτος το «Ανοιχτό Σχολείο!» οργανώνει 8 απογευματινά Εργαστήρια 7μηνης διάρκειας που είναι σχεδιασμένα με παιδοκεντρική αντίληψη και οδηγούν με ασφάλεια τα παιδιά να ανακαλύψουν νέους ορίζοντες μέσα από την ομαδοσυνεργατική διδασκαλία, τη δημιουργική απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, την τέχνη και την έκφραση. Εργαστήρια που προωθούν τη συνεργασία, ενισχύουν έννοιες όπως η φιλία, ενθαρρύνουν την πρωτοβουλία, ανακαλύπτουν ταλέντα, καλλιεργούν δεξιότητες, τονώνουν την αυτοπεποίθηση και προσφέρουν ψυχαγωγία στα παιδιά.

Αυτό είναι το «Ανοιχτό Σχολείο!»
Για μαθητές που έχουν όνειρα, νοιάζονται, θέλουν, μπορούν!

Έως τώρα πάνω από 1.400 παιδιά έχουν περάσει μέσα από το Ανοιχτό Σχολείο! Ένα πρόγραμμα μοναδικό και πιλοτικό όχι μόνο για την Αλεξανδρούπολη, αλλά με αξιώσεις και σε πανελλήνιο επίπεδο. Με πολλούς συνεργαζόμενους επιστημονικούς φορείς και κοινωνικές δομές, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους.

➡ 2 τρόποι για ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
1). συμπληρώστε το συνημμένο έντυπο «εκδήλωση ενδιαφέροντος» και επιστρέψτε το μέσω του παιδιού σας στον δάσκαλο της τάξης σας έως και την Παρασκευή 1/11.

2). μπορείτε να στείλετε το ονοματεπώνυμο του παιδιού σας και το/τα εργαστήρι/-ια που σας ενδιαφέρουν στο e-mail του συλλόγου μας: [email protected] έως και την Κυριακή 3/11 (η περίπτωση αυτή αφορά κυρίως τους μαθητές από όλα τα Δημοτικά σχολεία της Αλεξανδρούπολης).

Ε Ρ Γ Α Σ Τ Η Ρ Ι Α

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ / ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
1ο τμήμα: από 4/11 και κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ 16.00-17.30
2ο τμήμα: από 6/11 και κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ 17.00-18.00
Για όλες οι τάξεις
Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου
Πλάθω κουλουράκια κι άλλα πολλά με τα δυο μου τα χεράκια! Υπέροχο γευστικό εργαστήρι με Αρχιμάγειρες την Γεωργία Αμπατζή (1ο τμήμα) και την Αλεξάνδρα Καϊτατζή (2ο τμήμα). Έλατε να δημιουργήσουμε μαζί τις πιο νόστιμες λιχουδιές και να εξερευνήσουμε τα μυστικά της ζαχαροπλαστικής και της μαγειρικής!
—————————————————–
ΜΟΥΣΙΚΗ
1ο τμήμα: από 5/11 και κάθε ΤΡΙΤΗ 16.00-20.30
2ο τμήμα: από 7/11 και κάθε ΠΕΜΠΤΗ 16.00 – 20.30
Στη βιβλιοθήκη του σχολείου
Στο Μουσικό Εργαστήρι οι μαθητές εξερευνούν τα όρια τους γευόμενοι τα πολυδιάστατα συναισθήματα, που μόνο ο υπέροχος κόσμος της μουσικής προσφέρει!
Πρόκειται για ιδιαίτερα (ατομικά) μαθήματα για μαθητές από Β΄ έως και ΣΤ΄ τάξη, με δάσκαλο τον μουσικό Ευάγγελο Καψάλη, Διπλωματούχο Κιθάρας.
Επιλέξτε ημέρα, ώρα (30λεπτο ή 45λεπτο) και μουσικό όργανο (διδάσκονται: κιθάρα κλασική, κιθάρα ηλεκτρική, κιθάρα ακουστική, αρμόνιο, μπάσο).
Αρχάριοι: 30λεπτα | Προχωρημένοι: 45λεπτα.
—————————————————–
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ
από την Τρίτη 5/11 και κάθε ΤΡΙΤΗ
1ο τμήμα (Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη): 16.00 – 17.00
2ο τμήμα (Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξη): 17.00 – 18.00
Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου
Με άριστο χοροδιδάσκαλο τον Αθανάσιο Στράτο, από τον εκ των κορυφαίων συλλόγων της πόλης μας – Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδοσιακών Χορών «Ακρίτες». Οι μικροί χορευτές μας, γνωρίζουν τη Θράκη και την Ελλάδα μέσα από το χορό. Εκμάθηση παραδοσιακών χορών από όλες τις περιοχές του Ελληνισμού (Θράκη, Πόντος, Κρήτη, Μ. Ασία, Νησιά, Μακεδονία, Ήπειρος, Στ. Ελλάδα κ.α.).
—————————————————–
ZUMBA KIDS / ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΧΟΡΟΙ
από την Τετάρτη 6/11 και κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ
16.00 – 17.00
για όλες οι τάξεις
Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου
Ο χορός βοηθά την ανάπτυξη του σώματος των μαθητών και καθώς γυμνάζονται οι μύες τους, εκτονώνονται και εκφράζονται μέσα από την κίνηση. Με χοροδιδάσκαλο instructor τον υποδειγματικό Ευγένιο Μαυρόπουλο, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Dance Art Academy».
—————————————————–
ΘΕΑΤΡΟ
Από την Πέμπτη 7/11 και κάθε ΠΕΜΠΤΗ
1ο τμήμα (Α΄-Β΄-Γ΄ τάξη): 16.00 – 17.00
2ο τμήμα (Γ΄-Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄ τάξη): 17.00 – 18.00
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου
Θέατρο; Παιχνίδι; Και τα δύο! Θεατρικό Εργαστήρι με παιχνίδια συναισθηματικής νοημοσύνης, ρόλων και επικοινωνίας. Οι μαθητές αποκτούν αυτογνωσία, αυτοπεποίθηση, κοινωνικοποιούνται και δημιουργούν μέσα από την έκφραση!
Υπεύθυνη: Λία Βουλγαρίδου – ηθοποιός, εμψυχώτρια Θεατρικής Αγωγής.
—————————————————–
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ / ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Από την Παρασκευή 8/11 και κάθε ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
1ο τμήμα (Α΄-Β΄-Γ΄ τάξη): 16.00 – 17.30
2ο τμήμα (Γ΄-Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄ τάξη): 17.30 – 19.00
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου
Δημιουργικό μάθημα στο Εικαστικό Εργαστήρι με τη ζωγράφο Μαριάννα Παυλίδου, Απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών και της Ακαδημίας Εικαστικών Μονάχου. Διδάσκουσα στη Σχολή Επιστημών της Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
—————————————————–
ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
από το Σάββατο 9/11 και κάθε ΣΑΒΒΑΤΟ
(Α΄, Β΄ τάξη): 11.00 – 12.00
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου
Με την εξαιρετική δασκάλα χορού και εκπαιδευτικό Ματίνα Βεζυρτζή. Οι μαθητές καλλιεργούν τις σωματικές και τις πνευματικές δεξιότητες τους! Η μουσικοκινητική αγωγή στοχεύει στην αίσθηση του χώρου και του χρόνου, στη γνώση του σώματος, στη ρυθμική αντίληψη και τη μνήμη.
—————————————————–
PILATES KIDS
από το Σάββατο 9/11 και κάθε ΣΑΒΒΑΤΟ
(Γ΄-Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄ τάξη): 12.00 – 13.00
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου
Οι μαθητές δυναμώνουν και τονώνουν τους μυς τους, βελτιώνουν τη στάση του σώματος και αυξάνουν την ευλυγισία του με ασκήσεις που συντονίζουν σώμα και μυαλό. Με τη Ματίνα Βεζυρτζή – δασκάλα χορού, εκπαιδευτικό και με εξειδίκευση στις pilates.
—————————————————–

Το πρόγραμμα του Συλλόγου Γονέων, πραγματοποιείται με την ενεργό στήριξη της Διεύθυνσης και του συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας.