Αλεξανδρούπολη: Το μήνυμα του Στ. Κελέτση για το “ΟΧΙ” δεν είχε αναφορά στον φασισμό

Στην γραμμή “Κεραμέως” κινήθηκε το μήνυμα του βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρου Κελέτση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Μετά το πέρας της παρέλασης στην Αλεξανδρούπολη, όπου ο βουλευτής εκπροσώπησε επίσημα την ελληνική κυβέρνηση, ο κος Κελέτσης, δήλωσε:

“Να συγχαρούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες, τα μέλη των Συλλόγων και φυσικά το στρατό μας για την υποδειγματική συμμετοχή τους στην σημερινή παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Μας γέμισαν αισιοδοξία και ενθουσιασμό – εκείνη τη χαρά και την αισιοδοξία που είχαν οι στρατιώτες όταν πήγαιναν τοτε στο μέτωπο, με το χαμόγελο στα χείλη, με πίστη στη νίκη, με πίστη στις δυνατότητες του ελληνισμού. Αυτή την πίστη, την αισιοδοξία και το χαμόγελο για να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες στιγμές και τις απειλές που υπάρχουνε γύρω μας σαν χώρα, αλλά πάντοτε με την αισιοδοξία ο ελληνισμός, με ενότητα και με βάση τις αξίες τις ελληνικές κατάφερνε όλα αυτά να τα ξεπερνά. Χρόνια πολλά σε όλους”

Όπως είναι εύκολα κατανοητό ούτε ο κος Κελέτσης έκανε αναφορά στον φασισμό ή τον ναζισμό, που ήταν οι γενεσιουργές αιτίες του Β Παγκοσμίου Πολέμου στον οποίο η Ελλάδα εισήλθε με το περίφημο “ΟΧΙ” της 28ης Οκτωβρίου 1940. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε το 1939 και ολοκληρώθηκε το 1945 με την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας, η οποία τη συγκεκριμένη περίοδο διέπραξε το πιο ειδεχθές έγκλημα στην ιστορία της Ανθρωπότητας – το Ολοκαύτωμα των Εβραίων.

Έναν χρόνο μετά τη λήξη του ΒΠΠ, η Ελλάδα έζησε μία από τις μελανότερες περιόδους της ιστορίας της, που δεν είναι άλλη από τον Εμφύλιο Πόλεμο ή “Συμμοριτοπόλεμο”.