Αλεξανδρούπολη: Να προσέχετε που πετάτε σκουπίδια για να μη φάτε πρόστιμο

Την πρόθεσή της να τιμωρεί με πρόστιμο τους πολίτες εκείνους που δεν πετούν τα σκουπίδια τους στους κάδους όπως πρέπει, ανακοίνωσε η δημοτική αρχή της Αλεξανδρούπολης.

“Δόθηκε μια μικρή περίοδος ανοχής, με παρακλήσεις και συστάσεις προς  εκείνους τους Δημότες, οι οποίοι για λόγους είτε αμέλειας είτε ανευθυνότητας, επιδεικνύουν έλλειψη σεβασμού απέναντι στο δικαίωμα όλων για καθαρό περιβάλλον στη γειτονιά, στο χωριό, στην πόλη”, σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξεδόθη, όπως επίσης και ότι “έχει ήδη ξεκινήσει η επιβολή προστίμων από τη Δημοτική Αστυνομία  μέχρι την εξάλειψη φαινομένων που εντοπίστηκαν, όπως π.χ:η ρίψη μεγάλων τεμαχίων μαρμάρων σε κάδο ανακύκλωσης και η ρίψη αντικειμένων από εργασίες ανακαίνισης καταστήματος εκτός κάδων, με επακόλουθο την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας σε ποδηλατόδρομο”. 

Σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση “η προσπάθεια θα συνεχιστεί αμείωτη” γιατί “η σωστή περιβαλλοντική συμπεριφορά είναι δείγμα πολιτισμού”. Επίσης καθίσταται γνωστό οτι “από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής η καθαριότητα κατέλαβε την 1η θέση στην καθημερινή ατζέντα του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη”.

Τέλος, ο δήμος Αλεξανδρούπολης ευχαριστεί “τους ενεργούς και ευσυνείδητους συνδημότες μας που στηρίζουν με τις υποδείξεις, τις συστάσεις, τις προτάσεις και την κριτική τους, την προσπάθειά μας”.