Ν. Γκαρά: Τέλος το Μεταφορικό Ισοδύναμο για τα καύσιμα που λάμβαναν οι κάτοικοι της Σαμοθράκης

Μετά την απίστευτη ταλαιπωρία του νησιού το καλοκαίρι, με τον πρωτοφανή πολυήμερο αποκλεισμό, η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη καθημερινά να  βάλλει εναντίον των κατοίκων της Σαμοθράκης, της ακριτικής και νησιωτικής Ελλάδας.

Τελευταίο τρανό παράδειγμα αποτελεί η απόφαση της Κυβέρνησης της ΝΔ να διακοπεί η συνέχιση της καταβολής του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τα καύσιμα στα νησιά, μεταξύ αυτών και της Σαμοθράκης.

Ενός μέτρου που συνέβαλλε τα μέγιστα ώστε οι μόνιμοι κάτοικοι της Σαμοθράκης να προμηθεύονται σε πολύ χαμηλότερες τιμές τα τόσο απαραίτητα, για την καθημερινότητά τους, καύσιμα.

Έτσι, αντί να βλέπουμε σήμερα να εφαρμόζονται συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης και ανακούφισης, ώστε να κλείσουν μια για πάντα οι πληγές που άνοιξαν για το νησί το καλοκαίρι, με τα γνωστά γεγονότα και τις αστοχίες της Κυβέρνησης, βλέπουμε να έρχονται νέα μέτρα με σαφή αρνητικό αντίκτυπο.

Πρόκειται για μία απαράδεκτη πράξη από πλευράς Κυβέρνησης ΝΔ που επιλέγει να «σφίξει το ζωνάρι» ακόμη περισσότερο εις βάρος των ακριτών μας, των κατοίκων της Σαμοθράκης.

Οι νέοι κυβερνώντες θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να προχωρήσουν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να συνεχίσει να αποδίδεται πάραυτα το Μεταφορικό Ισοδύναμο για τα καύσιμα στους κατοίκους της Σαμοθράκης και να σταματήσουν να ακολουθούν την σημερινή τους πολιτική, που μόνο ως τιμωρητική μπορεί να χαρακτηριστεί, για το σύνολο των κατοίκων του Έβρου και ιδιαίτερα των κατοίκων της Σαμοθράκης.