“Όχι” σε πώληση βακουφικού ακινήτου λέει η μειονότητα της Αλεξανδρούπολης

Μία είδηση που προκαλεί ερωτηματικά για την εν συνόλω λειτουργία της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Αλεξανδρούπολης, δίνει στη δημοσιότητα ο σύλλογος “Αθλητικό και Πολιτιστικό Σωματείο ‘Αλληλεγγύη – Ανάπτυξη’ Ελλήνων πολιτών μουσουλμάνων στο θρήσκευμα με μητρική γλώσσα τα τουρκικά”.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του συλλόγου ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής παρέλαβε μεγάλο χρέος από την προηγούμενη διοίκηση – πάντα βάσει πληροφοριών που επικαλείται ο Σύλλογος, ο οποίος καλεί τον Τοποτηρητή Μουφτή Διδυμοτείχου να ελεγξει την υπόθεση, η Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης ενός βακουφικού ακινήτου για την αποπληρωμή του χρέους, κάτι όμως που -πάντα κατά την εκτίμηση του Συλλόγου- δεν πρέπει να γίνει.

Το δελτίο τύπου του Συλλόγου, που υπογράφει ο πρόεδρος του Γιασάρ Δαγλή:

Ο νέος πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Αλεξανδρούπολης, ο οποίος διορίστηκε πριν λίγους μήνες στη θέση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε πως παρέλαβε ένα μεγάλο χρέος από τη προηγούμενη διοίκηση.

Εκφράζουμε τις βαθύτατες ανησυχίες μας και ζητάμε από τον Τοποτηρητή της Μουφτείας Διδυμοτείχου να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα. Σε περίπτωση που ισχύουν όσα ακούγονται θα πρέπει η πολιτεία με τις αρμόδιες υπηρεσίες να ασκήσουν ελέγχους και να αποδώσουν ευθύνες εάν και εφόσον υπάρχουν σε φυσικά πρόσωπα που δημιούργησαν αυτό το χρέος.
Η Μειονότητα της Αλεξανδρούπολης είναι κάθετα αντίθετη στην πώληση Βακουφικού ακινήτου, την οποία ίσως σκέφτονται κάποιοι σαν εύκολη λύση όπως έγινε και στο παρελθόν, και είναι διαθέσιμη να στηρίξει κάθε προσπάθεια προς επίλυση των προβλημάτων.

ΥΓ Αντιμετωπίζουμε τους πάντες με σεβασμό μα ακόμα περισσότερο το ΔΙΚΑΙΟ.