Αλεξανδρούπολη: Καταγγελία της ΔΑΣ ΟΤΑ για απειλές σε εργαζόμενη

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης καταγγέλλει τη στοχοποίηση και τις απειλές κατά συναδέλφου, μέλους της ΔΑΣ-ΟΤΑ, από τη Διεύθυνση των Παιδικών Σταθμών του Δήμου.

Συγκεκριμένα, μετά την κατάθεση υπομνήματος προς τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης για τα προβλήματα των Παιδικών Σταθμών από τη ΔΑΣ-ΟΤΑ, η Διεύθυνση των Παιδικών Σταθμών προχώρησε σε προσωπική επίθεση κατά συναδέλφου, εργαζόμενης σε παιδικό σταθμό, διαβάλλοντάς την και απειλώντας την δημόσια. Μάλιστα, έφτασε σε σημείο να υπονοήσει ότι  η τρίτεκνη συνάδελφος δεν έχει δικαίωμα να εκφέρει άποψη για τα προβλήματα των Παιδικών Σταθμών επειδή έκανε χρήση των αδειών λοχείας και ανατροφής για τα παιδιά της! Έτσι προφανώς αντιλαμβάνονται την προστασία της μητρότητας και τα δικαιώματα των εργαζόμενων μητέρων. Και αυτά υπονοήθηκαν για συνάδελφο με 16 χρόνια δουλειάς σε Παιδικούς Σταθμούς!

Συνάδελφισσες και συνάδελφοι,

Γίνεται καθαρό ότι θα κάνουν τα πάντα για να υπάρχει σιγή νεκροταφείου, που προσπαθούν να επιβάλλουν με κάθε τρόπο. Όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου, μαζί και οι Παιδικοί Σταθμοί, είναι υποστελεχωμένοι. Το μόνιμο προσωπικό, ενορχηστρωμένα εδώ και χρόνια, μειώνεται και δεν θα υπήρχε τρόπος να λειτουργήσουμε χωρίς τους συναδέλφους από το ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, οι οποίοι πραγματικά καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Στις πλάτες τους παίζεται ένα βρώμικο παιχνίδι, με ανακύκλωση της ανεργίας και ομηρία χιλιάδων ανθρώπων, που μετά από μεγάλο διάστημα ανεργίας παλεύουν για την επιβίωση, όπως όλοι μας.

Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής της πολιτικής της ΕΕ, όπως αυτή εξειδικεύεται και εκφράζεται στην Τοπική Διοίκηση. Την υπερασπίζονται με συνέπεια όλοι οι Δήμαρχοι της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της «ανάπτυξης», που λειτουργούν το Δήμο σαν Ανώνυμη Εταιρεία και χαρατσώνουν τους Δημότες για κάθε υπηρεσία.

Η επίθεση στη συνάδελφο υπηρετεί ακριβώς αυτή την πολιτική. Θέλουν να έχουν τους εργαζόμενους απομονωμένους, τρομοκρατημένους, υποταγμένους, ακόμα και διχασμένους, χτυπώντας όποιον αντιδρά σε αυτήν την πολιτική. Μάλιστα, προσπαθούν να τους απομονώσουν και να τους σπιλώσουν προσωπικά για να τους φοβίσουν. Τους λέμε ότι αυτές οι πρακτικές δεν θα περάσουν και θα απαντηθούν αναλόγως.

Σε αυτή την κατάσταση μεγάλη είναι η ευθύνη της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής, καθώς και των εκάστοτε διοικήσεων των διάφορων Υπηρεσιών του Δήμου όπου, προσπαθώντας να αποκρύψουν την ουσία της πολιτικής τους, που είναι η απαξίωση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών Υπηρεσιών και τελικά η εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίησή τους, επιτρέπουν – αν όχι προτρέπουν – να υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές.

Καλούμε τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Αλεξανδρούπολης να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πάρει θέση δημόσια και όχι πίσω από κλειστές πόρτες. Η τρομοκράτηση και ο εκφοβισμός οποιουδήποτε εργαζόμενου, πόσο μάλλον όταν έχει να κάνει και με προσπάθεια «ποινικοποίησης» της συνδικαλιστικής δράσης, δεν μπορεί να σπρώχνονται κάτω από το χαλί. Πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα, δημόσια και ξεκάθαρα.