Οι Κούρδοι συμμαχούν με τον Άσαντ για να αποτρέψουν τους Τούρκους

Τη συμμαχία τους με το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ ανακοίνωσαν οι Κούρδοι προκειμένου να αποκρούσουν την επίθεση που υφίστανται από την Τουρκία στο πλαίσιο της επιχείρησης “Πηγή Ειρήνης”.

«Για να αντιμετωπισθεί η τουρκική επίθεση και να εμποδισθεί η συνέχισή της, επιτύχαμε συμφωνία με την συριακή κυβέρνηση για την ανάπτυξη του στρατού κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων με στόχο την υποστήριξη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων», αναφέρεται σε ανακοίνωση της κουρδικής ηγεσίας.

Στο παρελθόν είχαν ξαναγίνει συνομιλίες των Κούρδων με το καθεστώς Άσαντ, οι οποίες όμως δεν είναι τελεσφορήσει, αλλά τώρα υπό το κράτος της τουρκικής απειλής, βρέθηκε η χρυσή τομή.

Η νέα εξέλιξη αλλάζει τα γεωπολιτικά δεδομένα στην περιοχή, αφού δίνοντας το χέρι στον Άσαντ, οι Κούρδοι ουσιαστικά συμμαχούν με τους Ρώσους. Η Αμερική έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία λόγω της εισβολής στη Συρία (παρά το γεγονός ότι είχε δώσει πρασινο φως), συνεπώς οι εξελίξεις που αναμένονται θα είναι μάλλον σοβαρές.

Την ίδια ώρα η Τουρκία ανακοινώνει συνεχώς επιτυχίες στο συριακό έδαφος ενώ έχει καταρτίσει και κατάλογο χωρών που είναι υπέρ και κατά της επιχείρησης “Πηγή Ειρήνης”.

Μέχρι τώρα πάντως, υπολογίζεται ότι περίπου 130.000 Κούρδοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.