Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης και η αρχή της καθαίρεσης του γνωστού πια «παλαιοημερολογίτη»

Το νήμα από την αρχή και μάλιστα από δημόσιο βήμα έπιασε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος σχετικά με τον πρώην ιερέα της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, ο οποίος έχει καθαιρεθεί και επιχειρεί τη σύσταση της Παλαιοημερολογίτικης «Μητρόπολης της Θράκης».

Ο κος Άνθιμος, σε δημόσιο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην παραδοχή που έκανε ο καθηρημένος ιερέας ενώπιον του, όταν μάλιστα εκλήθη επί τούτου, ενώ σημείωσε ότι «τον ρώτησα να προτιμά άνδρες ή γυναίκες».

Σε δεύτερο χρόνο μάλιστα, ο Μητροπολίτης δέχθηκε και την επίσκεψη της γυναίκας με την οποία σχετίστηκε ο περί ου ο λόγος, ενώ όπως είπε ακόμη και αν ο καθηρημένος καταφέρει να δημιουργήσει τη «Μητρόπολη της Θράκης», αυτό δεν απειλεί την Εκκλησίας, αλλά τους χριστιανούς γιατί αυτοί θα περιέλθουν σε σύγχυση.

Ο κος Άνθιμος έκανε αυτή την αναφορά στο πλαίσιο της ομιλίας του κατά την έναρξη της κατηχητικής περιόδου 2019-20 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως που είχε ως θέμα: «το Παλαιοημερολογιακό ζήτημα – Η απαρχή και η εξέλιξη του στην Ελλάδα».

Μπορείτε να τη δείτε εδώ: