Στη Σαμοθράκη δεν υπάρχουν φροντιστήρια, αλλά ούτε και καθηγητές σε όλα τα μαθήματα

Άλλη μία δύσκολη χρονιά καλούνται να φέρουν εις πέρας οι μαθητές του Λυκείου της Σαμοθράκης, αφού ούτε φέτος το σχολείο ξεκίνησε με καθηγητές σε όλα τα μαθήματα.

“Πιο συγκεκριμένα, από το σχολείο μας λείπουν βασικές ειδικότητες καθηγητών όπως Οικονομολόγου, Πληφορορικής, Φιλολόγου και Αγγλικης Φιλολογίας. Εξαιτίας αυτής της αδιανόητης καθυστέρησης τα παιδιά μετρούν ηδη πολλές χαμένες ώρες διδασκαλίας (μάλιστα κατευθύνσεως), και αγωνιούν για το πως θα ολοκληρωθεί η διδακτέα ύλη όταν ένα μήνα μετά το πρώτο κουδούνι τα κενά δεν έχουν ακόμη καλυφθεί”, αναφέρεται σε επιστολή διαμαρτυρίας που κοινοποιεί σε πολλούς αποδέκτες ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Λυκείου, με την επισήμανση ότι “είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση και στη μελλοντική τους ζωή. Απαιτούμε να ενεργήσετε άμεσα και αποτελεσματικά ώστε να δοθεί λύση στο σοβαρότατο πρόβλημα λειτουργίας του σχολείου μας”. 

Αποτέλεσμα των ελλείψεων είναι φυσικά τα παιδιά της Σαμοθράκης να βρίσκονται σε δυσχερή θέση έναντι των συμμαθητών τους ανά την Ελλάδα, με τους οποίους θα διαγωνιστούν “επί ίσοις όροις” στις πανελλαδικές εξετάσεις του καλοκαιριού.

Παρά την “καλή θέληση των καθηγητών για τη συμπλήρωση των κενών ωρών που σημειώνονται στα βασικά μαθήματα” αυτό δεν είναι αρκετό ενώ ταυτόχρονα “η ιδιωτική εκπαίδευση στο νησί είναι μια λέξη άγνωστη. Τα παιδιά εξαρτώνται άμεσα από το σχολείο τους αφού δεν υπάρχουν φροντιστήρια στο νησί”. 

Η επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμονων κοινοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου σε ολους τους αρμόδιους και αναμένεται η αντίδραση τους, χωρίς έως τώρα να έχει γινει γνωστή κάποια εξέλιξη.